Дали нуклеарна се задолжителни 60% од предавањата, дали обрнуваат внимание на тоа или не, бидејќи има поклопување на вежби со тие предавања?
Дали може некој да сподели некоја информација во однос на предметот Имунологија,од каде сте спремале колоквиум од скрипта или книга ? Било што друго би ми било од корист...
За нуклеарна дали треба практикум за вежби и каков е завршниот тест, каков тип на прашања има, вас отприлика колку време ви требало за спремање и од каде е најдобро да се спрема предметот според вас? Ви благодарам однапред на одговорот
Има атлас според робимс, ама не е ништо посебно. Јас тогаш кога учев имаше една страна, нешто како histology guide ама со патолошки случаи. Не ми текнува баш името, ама ако ја има прочепкај на гугл одма ќе ја најдеш
Здраво Најпрво да ве поздравам бидејќи сум нов член! Би сакала да ве прашам за информации по предметот Патологија 1.. Дали е доволно да се спрема материјалот од скриптата одбрани поглавја за првиот колоквиум паралелно со презентациите? Во Робинс има премногу материјал, а времето е кратко за да се спреми. Општо во однос на предметот, дали е толку тешко да се положи колку што кажуваат ?
Доволно е, ако нешто не ти е јасно, прочитај во Робинс, за слики исто можеш да го користиш. Општо патологија обемен е материјалот и треба време да се спреми, не дека е толку тешко за положување, приличко коректна катедра се.
Hmm ne zatoa sto premn malce se nastavnici koi se patofiziolozi edinstveno na toj institut se... inaku probaj kaj shefot na katedra prof pop gjorceva dostapna e i predobra za konsultacii, a znam sestra mi lani i kaj ass vasil shikov odese i toa nekolku pati za ekg i niednas ne ja odbi plus mn dobro i go objasni, site se okej od tamu i mn se dostapni i prizemni
А дали за патологија 1 освен тоа што е во скриптата има стрикно некои теми што бараат од Робинс да се учени?