Опфатено е се во скриптата, некои теми не се како исхрана и уште некоја, ама од нив на испит не прешуваат, а на тест може да има некое прашање, ама со презентации ќе си покриена.
Dali znaete kade moze da se nabavi knigata(nekoja sina)- ne znam koj avtor, sho ja predlozuvaat asistentite na klinicko?
Здраво, дали Анатомија 1 трет колоквиум за глава прашањата се стриктно само остеологија, или пак има припои на мускули, пат на артерии, вени, нерви низ канали?
Jas pamtam imav prasanje sto pominuva niz fissura orbitalis superior mislam, ne znam bese odamna, ama toa znaci deka gi prasuvaat.
Кога јас полагав на тестот немаше, но на усно оделни професори прашуваат, не се сеќавам припои, но неври и крвни садови некои побитни на усно кај построгите знаеја да прашаат.
Здраво, сакам да прашам дали некој знае каде можам да изнајмам коски за глава (череп и лице) за трет колоквиум Анатомија 1? Ви благодарам однапред
Зависи од предмет до предмет некои бараат 30% некои 60%, сигурно ви кажале колку % минимум треба да имате
Здраво за земање потпис од Ментор за Дипломска тема, треба образец-пријава сама да однесам или она ќе ми даде ?
Значи колку се гнасни и одвратни вработените во студентски прашања на медицински факултет. Човек има проблем и ѕвони на телефоните за контакт, а тие не креваат никогаш и покрај твоите 50 повици. Па добро бе тука учат милион студенти од сите можни градови на РМ и не можат никако да пристапат до контакт, дури не враќаат ни на маил. А во живо ако појдеш само ти се дерат за глупости, како ти да си им крив за се. Каде може ова да се пријави се прашувам? Најпознатиот факс во РМ да видат сите што прави!!! Имам другари од другите факултети и сите се презадоволни од услугите на нивните студентски прашања, ама ова кај нас бре не е нормално што го прават! Ми иде да ги пријавам во телевизија да види народ што се случува!
Реално, во Анатомија (било која 1,2,3) секогаш прашуваат се. Твое е да го дадеш најдоброто од себе, и да се надеваш на најдоброто. Нема трикови ниту shortcuts. Само учење.
Зависи, може да те прашуваат повеќе череп но ги прашуваат и нив, или обратно повеќе зглобови коски на труп помалку череп. Обавезно ќе ти се падне некое прашање, прешлените ги испрашуваат, ниво карактеристики...