Здраво, сакам да прашам зошто паднав во приватна квота? Ја презапишувам Биохемија по втор пат таму ми пишува дека ми е трет пат, кој е третиот пат? Ако некој знае да ми одговори. Ви благодарам
Decki, zosto vi know mi izleguva deka mi e nadminat brojot na zapisuvanie predmeti odnsono krediti? Samo za eden predmet go imam ovoj problem? Ako znae nekoj sto treba da se naprai oti pisuva molba vo dekanat da se nosi. Dali treba nesto da se plati ili kako odi?
Ќе ти средат на студентски, обично за двосеместралните предмети така дава, дека ги брои вкупниот број на кредити, а не дел едниот, дел другиот семестар. Нема потреба од молба.
Дали може да се запише семестар доколку немам оценка во iknow од условен предмет, а во индекс имам? Знае некој?
Мислам дека не, затоа што во iknow нема да ти го дај предметот што треба да го запиши затоа што немаш оцена од условниот
Здраво, дали може некој да ми каже епидемиологија колоквиумите на каков принцип на прашање се, од каде најдобро е да се учи, дали има некои скрипти пдф и како се одвиваат вежбите? Има ли некој практикум што треба за вежбите, се прави ли семинарска? Ви благодарам однапред на одговорот
Zdravo da prasam koi se uslovni predmet za staz na opsta medicina? I sto ako gi nemame fateno site uslovi do septemvri, kako odi toa, se zapisuva staz samo za onoj predmet za koj imam fateno uslov ili mora tocna brojka primer mora 4 da imam fateno za da zapisam staz? Fala
За секој од стажовите имаш посебен услов. Пример за интерна да одиш требс да ти е положен предметот интерна. Истото за педијатрија, хирургија.... И сега најпрво се запишува или хирургија или интерна. Тоа ти е прв блок. После имаш втор блок кај што можеш да бираш измеѓу другите опции и тука ќе видиш што ти е положено. Пример ако си положил гинеко, одиш гинеко. Ако имаш положено трудова одиш на јавно здравје. Истото и за трет блок. У меѓувреме најчесто у октомври ина казнена сесија. И тука знам трудова даваат шанса да се полага. Така да ти си распоредуваш според положеното
Почеток на декември има казнена сесија и може да се полага педијатрија, гинекологија, трудова (два од три)
Има два колоквиума, првиот е од општиот дел, а вториот е од специјалниот дел (мислам дека беа само на заокружување). Лично, колоквиумите ги спремав од презентации, но за усно спремав од двете книги (Општа и Специјална епидемиологија). За вежби немавме практикум, само правевме семинарски заедно со колегите, ги презентиравме и врз основа на тоа добивавме бодови