Мислам не можеш да го почнеш стажот за конкретниот предмет што сеуште не ти е положен. Можеш значи предметите од казнена да ги слушаш во третиот блок. Не во вториот
1. a ako na primer vo januari ne polozam nekoj predmet koj mi e potreben za staz, predhodni blokovi dali se vazat? I naredna godina samo toj blok go zapisuvam otkako toj premet kje go polozam ili site blokovi od pocetok? 2. dali ako polagas vo kaznena mozes pak da polagas vo januari?
1. Ти важат претходните блокови и одиш само на тој блок што го запишуваш (ако некој друг има друга информација нека сподели, јас знам дека е вака) 2. Да, можеш
Избрани поглавја скрипта мислам имаше, од тука е доволно за кај сите проф освен проф. Магдалена, таа од Робинс бара.
Не знам, колешка што полагаше кај неа, мислам кажа дека за сѐ ја прашувала од Робинс, ама не сум сигурна.
Kolku vazi platena uplatnica za redoven student? Ne mozam da odnesam nedelava na dekanat no imam plateno pred 1 nedela
Здраво, кои се ваши совети и искуства за 8ми семестар? Дали при формирање на оцена гледаат списоци од предавања за онкологија, хирургија, интерна, гинекологија, клиничка биохемија и фарма? Обично кои предмети се полагаат во јуни, а кои се оставаат за август? Благодарам однапред и успешен нов семестар на сите!
Гледаат поени од колоквиуми , а од вежби и предавања обично на сите се исти .. Зависи кои предмети ги имаш положено , па според тоа и план за полагање во сесија. Клиничка биохемија имаш само тест (завршен) , кл.фармакологија даваат претсесии . Најдобро ти е интерна да си го положиш , иако има големи шанси цел семестар да си исчистиш у една сесија. Само со добар распоред и план .
Dali I vo 6ta godina mozes da zapises izborni predmeti I ako ti falat povekje dali ima ogranicuvanje kolku mozeme izborni da zememe? Ima li do koga bi trebalo da zavrsime so izbornite?
Каков тип на прашања има на колоквиуми фармакологија? Дали треба да навлегуваме во детали многу и дали се доволни презентациите за учење?
Здраво.Дали е подобро да се полага Промоција на здравје на англиски или на македонски јазик?Што е полесно?Благодарам
Дали некој ги има учебниците епидемиологија во онлајн форма, или пак некоја скрипта можеби? Ви благодарам однапред