Можи да, барем лани можеше, така пишува во законот. Намерно се отвори и таа опција бидејќи преку МЗ не беше возможно сите да отпочнат платен стаж истовремено.
дали кога ќе поништам оцена по предмет морам пак да го слушам предметот или регуларно си го полагам во следната сесија?
Здраво. Неколку пати претходно на колоквиумите анатомија добивав 0 поени иако си имам проверено во одговорите и имав деефинитивно повеќе од 0,но досега немам отидено на увид бидејќи немам доволно поени.Дали знаете која би била причината?
Да не имаш лош ракопис, да не може да ти прегледаат? Оди на увид, право кое те следува е, види во што е работата.
Од каде идеи за вакви работи добиваат? Право на секој студент е да оствари увид на тестот, нема услов минимум поени кои треба да освоиш за увид, си измислуваат катедриве непостоечки правила, срамота.
Не мора да одиш на увид, но отиди кај шефот на катедрата на консултации. Не оди со намера дека ти одземале поени неправедно на тестот, туку кажи им дека те интересира каде грешиш за да може да се поправиш за следниот пат. Ама никако немој да им кажуваш дека тие се грешка, ќе ти се налутат.
Дечки може некој да ми каже како може најдобро да се научи и физиолошко ЕКГ и патолошко ЕКГ да ми посочи книга, линкови,пдф документи Фала однапред
Јас би ти ја препорачал и книгата Електрокардиографија од проф. Исмаил, ама како шо кажа колешката бара многу вежбање и пракса.
Јас од овие видеа доста научив https://youtube.com/playlist?list=PLd6E8jPQh_CDr9drgX8PVlJEfRQ4AZsBJ&si=NRnxkkssIZEShkCz
Zdravo, ne mozam nikako da go najdam brojot i mailot na studentski prasanja na UKIM za opsta medicina. Dali moze nekoj da mi go prati ???