Пред 2 години се паѓаа прашања, сега не би знаела. Ама воглавно презентации и мораш да ги видиш прашањата. За да знаеш што сметаат за битно и на тоа да се фокусираш
Здраво, некој да сподели искуство со колоквиум абдомен од Анатомија 2? Тип на тест, што бараат, на што да се обрне повеќе внимание? Благодарам однапред
predmetite ginekologija,hirurgija koi se dvosemestralni i vazat 6 sesii, kako se racunaat kako celosen predmet trae 6 sesii ili mora do Januari da se polozat?
Клиничко од кај имате спремано тие што веќе имате полагано и положено? И колку време спремавте? Знам дека има време до јуни/јули само отприлика некој план да си направам колку време би ми требало да го спремам.
Тој практикумот штипски од проф. Вавлукис, презентации и штипските книги, генерално не треба многу време за спремање
Zdravo devojki ❤️ Jas trebase da bidam treta godina no seuste nemam polozeno Anatomija 1 i 2. Premnogu loso mi e. Ako nekoja od vas moze da me dade nekoi soveti ili da me kazuva nesto od licno iskustvo tuka ili vo messages. Fala od napred ✨️
Знае некој да ми каже кои пет вежби се за прв колоквиум микро 1 , и дали има некои прашања што се паѓаат ?
Дечки здраво, што се случува со насоката Логопедија, дали некој е известен за измените кои ги има за 4 годишни студии? Што се случува со тие што се запишани на 3 годишни? Дали сеуште постои едногодишната специјализација? Дали ќе се важат 3 годишните студии понатаму за работа или ќе мора сите да земат 4ри години? Позз
Две недели, макс три ако учиш заедно со други предмети. А има колеги што ги поминаа прашањата на проф и отидоа на среќа. Јас некаде две недели учев ама не цело време
Ако ја учиш скрозз цела книга без ништо скокнато, малку се две недели, ако учиш по комбинации доволни се