За да станеш педијатар ти треба медицински факултет од 6гпдини, после стажирање од комора, па друго стажирање во вакцинален пункт или брза помош. Па тогаш специјализација педијатрија (мислам трае 5/6 години) па тогаш си педијатар.
Dali mora so datum od ovoj mesec potvrda za redoven student ako apliciram sega? (imam potvrda od dekemvri)
Dali vo avtobus mozam da kupam bilet pri sekoe vozenje ili samo moze da kupam vo nekoi od prodaznite mesta na JSP? ne sum od sk pa ako moze nekoj da mi kazhe
Предлог читална во близина на медицински? Читалната кај градежен многу ми е бучна некако постојано некој се движи некаде, ми треба да има добра светлина да е тивко и удобно.
Имаше читална во холот кај институти, ама знам таму таа вработената збореше 24/7 или со колеги или на тел. И има мислам сега до министерството за здравство, исто у таа бараката читална. Ама не сум сигурна за вторавс
od kade e najdobro da se uci interna i za kolku vreme? Dali e pametno sega nekoi pokrupni delovi da se spremat ili otkako kje sme rasporedeni kaj profesor?
За хормони не, ама пример натриум, калиум, калциум може да те потпрашат. И референтни вредности на крвни параметри е убаво да ги знаеш
Здраво оваа година се запишувам на факултет па сакав да прашам дали постое смер за акушерка да ми објасни детално или пак се мислам да појдам за мед сестра или фармација кој е полесен исто ме занима дали можат овие смера да се иде вонредно?