Кога се полага патологија 2 завршен - усно обично ако сме го положиле колоквиумот во колоквиумска? Дали е при крај на сесија после патологија 1 или после паднати колоквиуми???
Здраво.Браме совет од вас? Прва година сум,Анатомија 1 веќе 3 пати ја полагам,секакви нови начини на учење пеобав,материјалот ногу пати го повторувам но повторно не го положив испитот,а да не правам муабет пак за анатомија 2.Се мислам за отпишување бидејќи ако уштр сега презапишувам година шо станува збор па за погорните години кај што има значително потешки предмети?Совет од постари колеги ако може?
Не си само ти, во суштина ретко кој немал „проблем“ со анатомија, и баш напротив, после анатомија полесно е се, не се потешки предметите. Нема посебна филозофија во анатомија, бара многу мнооогу повторување, особено со слики и видеа, бидејќи стварно лесно се заборава материјалот. Се положува прдметот, не мисли од сега на откажување, не е ништо страшно, знам дека многу суденти успеваа да ги положат и кец и двојка во септември.
Со изгубени повеќе години зад мене во студирањето од анатомија 1, 2 и 3, а сега веќе положени ми се, може да ти кажам дека после е многу полесно, издржи и не се предавај. Со други предмети сум немала потешкотии, анатомија ми беше најзахтевна за положување. Многу колеги сме биле во таа ситуација, да тешко е, демотивирачки во тие моменти, некои издржавме, положивме и се ближиме до крај на факултетот, некои сменија факултети во меѓувреме, битно секој на крај си го наоѓа патот.
Здраво, имам запишано овој семестар изборен предмет за кој што испаѓа не се слуша во текот на овој семестар туку во зимски. Дали да го пријавам проблемот во деканат и да го избришат или па да го чувам предметот за следен семестар? Слично искуство некој?
Ако се уште сакаш да го слушаш предметот, остави го и ќе го слушаш во зимски нема да има никаков проблем. Ако веќе не планираш да го слушаш, отиди до Деканат и ќе ти го избришат.
Некој да сподели искуство со полагање клиничко испитување кај Марковиќ (ендокринологија) и Ристовски (урологија). Фала
Здраво Колеги, дали некој има полагано клиничко кај проф. Искра Битоска и проф. Оливер Станков? Или воопшто на ендокринологија и урологија? Ве замолувам за искуство
Dali za staz do septemvri mora da imame polozeno 3 predmeti ili samo prviot hirurgija ili interna a drugite vo tekot na semestar da gi polozime?
prof Oliver malku isprasuva povekje ostava na drugata profesorka da prasuva, polaganjeto se odviva kako razgovor
Совети за усен испит епидемиологија, за колку време се спрема, што најчесто прашуваат од двете книги, може и во приватен да ми пишете.
Ако може некој од постарите колеги да ми пише или да сподели тука искуство за стажот од лекарска комора - каде е подобро да се оди на педијатрија на клиника или козле? Исто и гинекологија, ГАК или Чаир?
Јас колку што знам нема можност за Чаир. Ниту па слушнав некој од колегите да оди во козле. Ама нека ме корегира некој