Zdravo. Imam usen ispit kaj Marjan Stojovski od Ginekologija katedrata sledna nedela. Dali nekoj ima polagano kaj nego? Kako isprasuva? Kako se odnesuva so studentite? Ve molam da spodelite iskustvo. Vi blagodaram odnapred.
Мислам дека можеш да помиштиш само после одреден период, не сум сигурна за колкав период станува збор. Се носи молба до деканат и се уплаќа нешто. Толку. После си го пријавуваш испитот одново. И нека не те плашат со тоа дека се известувал професорот/шефот на катедра и дека имало санкции. Познавам доста колеги особено што преполагаа испити во 4/5 година и вториот пат и поубаво поминаа. Ама тоа зависи и каква оцена имаш и каква бараш. Колегите поправаа 6ки на помали предмети. Да преполагаш хирургија за 10ка а имаш 9ка можеш само да се зезнеш.
Zdravo kolegi Dali nekoj moze da mi pojasni konkretno kolkav udel ima predmetnata ocenka pri upis za specijalizacii? Na primer 8ka
Zdravo Ako mozhe nekoj shto zavrshil medicina sega skoro ili seushte e na medicinski da mi pise lp. Vi blagodaram
Ако може некој од постарите колеги да ми каже кои професори, од кои клиники (на интерна) се добри за стажот од лекарска комора? Под добри мислам да се флексиблни за договор хаха
Ако мислиш за датуми ти секако сама ги пишуваш датумите. И тоа реално и никој не проверува. А ако мислиш флексибилно во однос на побрзо давање потписи. Тоа пак зависи одговорниот за тој оддел кај кој ментор ќе те стави. Пример јас одбрав токсико, нефро и реума. И немаше апсолутно никаква шанса за порано земање потпис. По најтоплото одев секој ден апсолутно, и ништо не правев ама морав да одам. Знам колеги што за 3-4 дена успеаа да земат потписи ама од другите оддели.
Здраво, дали некој што е на смерот инженер по медицинско лабораториска дијагностика планира освен 3те год да продолжува понатаму и колку би била таа одлука перспективна за понатаму во иднина за работа?
Девојки здраво, можеби прашањето не е за овде меѓутоа сметам дека најмногу би знаеле да ми одговорите. Сакам да купам подарок Littmann стетоскоп за драга личност. Дали можеби знаете некоја автентична страна за порачување со оглед на тоа што нема таква продавница во земјата ? Благодарам однапред за сите одговори
Здраво,Да Ве прашам,дали знаете каде се продаваат книгите примерно за 4 година или 5 за Медицински факултет скопје?но не во скриптарата кај хипократ,прашањето ми е дали ги има како оригинални книги во некоја книжарница? Благодарам