Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    12.347
    Фала вии! Баш ме разочараа, после толку години спремање, а после тоа, уште толку фалење за нејзиното издавање, особено од страна на кардиолозите. (facepalm)

На Gregoriana и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  2. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.447
    Кардиологија и не е толку лоша ајде ама другото катастрофа посебно пулмо

На ElenaOfRivendell и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    6.656
    Немаат некако целина, униформност. Кој за што си предавал си напишал, па така некои делови (лекции) се добри, јасни, разбирливи, некои се заборавиле, цела семинарска што е зборот напишале предетално, а скроз непотребно.
    Искрено претерано фалење, а напишани се колку да се напишани, многу треба да се досредат и да бидат онака баш материјал за учење.

На Gregoriana, Lollipop_123, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Прашање до дипломираните колеги во врска со стажовите од Лекарска комора. Стажот кај матичен лекар ми завршува во сабота, дали можам да почнам со друг стаж (интерна) во недела или ќе изгубам ден и ќе почнам од понеделник? Некој вика може некој не може и ми треба сигурна информација :)
    Исто така, ако можете во порака да ми пратите пример како треба да се пополнат страните во книшката за потписи, никој ништо не споделува божем државна тајна е (facepalm)

5. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.879
    Допаѓања:
    7.489
    Инаку има поделени информации баш за ова. И некои викаат само првиот стаж не може да почне во недела а после другите може да почнат во недела. А некои викаат не можело никогаш во недела да почнеш. Една работа, не е битно. Имаш краен датум секако почеток на декември ќе му дое. И во комора не бројат. Само гледаат првиот и крајниот датум да се океј. Инаку за тоа со потпишувањето не знам што да ти кажам. Има име на доктор најгоре. Второто поле мислам е име на институција. Третото е датум. Четврто треба докторот да напише "стажот е успешно реализиран". И последното поле потпис и факсимил

На SummerGirl и Unicornus им се допаѓа ова.
  6. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Страниците како што се по колони: на првата треба да напишеш или "ПЗУ [име на ординација]" или "Медицински факултет Скопје, катедра по [пример хирургија]", втората колона е значи или само "Ординација по општа медицина" или име на одделот, пример "Хирургија", на третата го пишуваш времетраењето - или 30 или 45 дена, не се сеќавам по колку траеја, и тука во оваа колона најгоре сама си пресметуваш и запишуваш од кој до кој датум точно си на тој оддел, а четвртата и петтата колона се за да ти ги пополнат (најчесто секретарите), четвртата или ја оставаат празна или тука пишуваат дека стажот е успешно обавен, а на петтата ставаат потпис и печат од професорот и институцијата.
    Денови не губиш, туку ако денес завршуваш на едно место утре веднаш започнуваш со друго, прост пример ако си пишала дека на интерна си до 16.08., на наредната страница пишуваш дека на хирургија си почнала од 17.08., без разлика на кој ден паѓа, и така за сите оддели на кои треба да пројдеш.
    Се надевам дека едноставно објаснив.

На Unicornus му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Batana

Batana Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Токму за ова прашувавме и ние, добивме одговор дека под "припадници на безбеднисни сили" важи само лично за припадникот но не и за неговото дете, не е наведено никаде и мислам дека не е во ред, затоа најдобро распрашајте се, никаде не е објаснето убаво....
    Доколку некое дете на бранител влегло вака претходни години, замолувам да ми одговори....

8. Batana

Batana Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали има некаде објаснето дека важи и за дете на припадник на безбедносни сили? Прашавме ни рекоа дека важи само лично но не и за детето!?

9. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130

10. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130
    Сите години беше така,барем јас така сум разбрала ,се надевам не грешам.

На Batana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    12.037
    Не, тоа важи за дете чиј родител е припадник на безбедносни сили лично познавам што се запишани во таа категорија

На Batana и Gregoriana им се допаѓа ова.
  12. Jovi27

Jovi27 Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo!!! Da ve prasam, iskustvo za interna medicina kaj prof. Lidija Poposka kardio? Vi blagodaram.

13. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130

Интерната от Серафимовски ок е за учење? поконцизно е напишана отколку томовите?

14. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130
    Кој е наидобар учебник по гинекологија? Дали некој учел от учебникот на Марјан Стојовски и Весна Антовска?
    или некој подобар да препорачате?

15. Batana

Batana Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Точно така за дете на припадник на безбедносни сили, на студентски прашања ни кажаа дека не важело тоа за детето туку лично за припадникот доколку се запише (тоа некако не ми оди) затоа и барам некое објаснување и неможам никаде да најдам кои закони и правила важат...

Последна измена: 23 август 2024
  16. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    6.656
    https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/nastava/Konkurs_I_ciklus_ 2024-25.pdf
    Види на конкурсов на 10та страница имаш подетално

На Gregoriana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Batana

Batana Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам, неколку пати го прочитав но не ми е јасно пишува за членови на семејство лица утврдени со одредба од член 23, тоа важи за дете на припадник кој го загубил животот за време на војната ?!

Прикачени фајлови:

18. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Кога јас се запишував пред десетина години исто прашав на шалтер на Студентски, и ми одговорија баш како што е тука во член 23 пишано: значи ако е инвалид или е загинат тогаш можеш да аплицираш за таа категорија, а ако е бранител кој е жив и здрав не важи, па затоа јас си аплицирав најнормално, без посебни категории зошто секако имав доволно поени.
    Ама секако би било добро ова јавно некаде да го истакнат за да се знае точно, зошто многу е невкусно на шалтер да те распрашуваат дали ти е родителот инвалид или починат :|

На SummerGirl и Batana им се допаѓа ова.
  19. Batana

Batana Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Премногу ти благодарам, сега веќе знаеме што понатака ❤️

20. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130

od koja kniga ucis ginekologija za ispitot?