Zdravo. Dali nekoj znae kakva e procedurata za komisiski ispit po patofiza 1, koj isprasuva, kako se odviva?
Некој што полагал нуклеарна медицина во јуни или јануари, дали може да ми пише во приватна порака? и успат да прашам дали на усното професорите испрашуваат само од испитните прашања или и од останатиот материјал, и дали многу детално прашуваат? Ви благодарам однапред на одговорот.
Здраво девојки, ми треба совет од вас или барем некоја подршка за да ми олесне Запишана сум општа гимназија со подрачје природно-математичка Б (имам биологија хемија повеќе) а за факултет сакам да се запишам во Скопје на општа медицина. Ќе ми биде ли тешко да се снајдам и да се уклопам? Се трудам дури и преку распуст учам оти желба ми е да учам медицина у скопје и нема план Б.
Дали некоја планира оваа година да се запишува на тригодишни студии за медицинска сестра/техничар? Другарка се запиша таму па ако има некој друг од форумов нека ми напиши во лп
Ќе се снајдеш, еве јас од средно медицинско бев, основата ми беше корисна само на почетокот во латинските поими, што не беше ништо значајно, исто се снајдовме сите колеги, дали од гимназија, дали од медицинско.
Благодарам, и јас имам другарка на средно медицинско и по тоа шо го учат си викам нема надеж за мене се надевам сите ќе се снајдиме
Здраво Некој знае ли доколку се напраши трансвер од Тетово во Скопје дали се признаваат положените предмети? Доколку некој знае ве молам пишете ми .
Се надевам дека ке имаш срека да не се пријавил некој друг во квота на Власи со поголем процент. Инаку моето дете со 98,3, сакав само да се идентифицира како Влаинка, и ја ставаа во квота на националности,а јас не сакав, оти ако се пријави барем уште еден студент па макар, и со 0,1 % повеке тој ке биде примен. А како Власи може само еден да примат, според % на население. Со срека..... п.с. (Инаку јас сум најголем противник за вака сензитивна наука да се примаат студенти по национална основа, за било каоја националност да се работи)!
Прашање до оние кои се имаат префрлено од Штип во Скопје на општа медицина. Дали вреди да се префрлам со оглед на тоа што запишав трета година Штип, Кои предмети ги признаваат , како оди целиот тој процес , кој документи се потребни . Благодарам однапред