@Meri Tr спореди ги програмите на 2та факултети ги имаш на страната, имаат исти предмети во прва година тие ќе ти ги признаат, а тие што ги нема ќе мора да ги полагаш мислам дека нема морфологија и физиологија на клетка, а тој ти е условен предмет за 2ра година на општа медицина така да ќе губиш година. Дали можиш одма сега да се префлиш оди до деканат на медицински и прашај дали имаат таква опција баш сега пред уписите да почнат
Работата е што не сум од Скопје нема каде да прашам, аплицирав на медицина но ни за пола поен не ме примија сега на вториот уписен рок планирам да се запишам на стоматологија доколку има место па затоа ме интересираше подетално доколку некој знае
@Meri Tr пополната е Скопје квотата за стоматологија, нема да има втор уписен рок. Во Штип има места види таму
Здраво, бидејки не сум од Скопје дали знаете наредната недела од колку до колку часот можам да си ги подигнам документите што ги поднесов за упис на општа?
Дечки, некоја препорака за литература и општо некои сугестии за спремање на радиологија усен испит имате ли? Презентациите од професорите, голем број се само слики без никакво објаснување Ви благодарам многу однапред на одговорот.
Колеги, дали може некој да сподели искуство со проф. Балканов за усниот испит по фармакологија? Може и во приватна порака да ми пишете. Фала
Најдобра опција е. Не знам да ти кажам на што најмногу да се фокусираш, имам заборавено. Ама секако става убави бодови и е многу фер
Јас, океј искуство. Исто мислам дека тогаш барем беше една од подобрите опции. Има најчести комбинации ама не памтам. Инаку побарај искуства од генерацијата пред тебе, пошо јас полагав онлајн, да не се сменило нешто у меѓувреме
Јас лани полагав, како што кажа колешката, океј е проф коректна е, не бара нешто многу детали, смирено полагање, потсетува ако не знаеш..
dali nekoj znae od kolku casot otvaraat fotokopirnicite okolu fakultetot... medical print ili kaj zetvar ili nekoja druga?