Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    15.640
    А онаа со лилјаковата коса како беше? Е кај нејзе да не се паднеш, ужасна е :)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    15.640
    Кој предмет од имуно?

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Зорка :D

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    15.640
    И го заборавив името, поминале траумите. Ме прашува fundus ventriculi. И викам дно на желудник и почна да ми се дере, ти колешке не ги знаеш поимите ...лууда :)

5. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Девојки, ај тука да прашам. Во која банка се најмали провизиите за да уплатам рата треба па да не фрлам еден куп пари. И дали системот за таксени марки работи преку смс?

6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Исто е сегде и во банка и во пошта колку што иам плаќано прошливе семестри. 35 ден е провизија а и само на 2 уплатници треба да платиш провизија значи 70 денари ќе ти отидат само.
    Системот за таксени преку смс работи, да. Најубаво така да си плаќаш за пријавите за испит.

На NOVAVON и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  7. Girl4e

Girl4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво, јас сум 4та година општа гимназија и здравје од септември планирам на Општа медицина во Скопје.
    Сакам да прашам дали навистина е ТОЛКУ претешко како сите што ми велат, дека навистина немаат време за ништо. Јас сум подготвена и очекувам многу повеќе учење одшто сега во средно но дали навистина е така или сепак ја преувеличуваат работата?

8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    "Толку тешко" е мерило веријабилно од индивидуа. Средно е гола вода за Општа и колку и да мислиш дека си спремна вака, коа ќе се соочиш директно сфаќаш дека не си уствари толку спремна :D А за време, можеш за се да најдеш, зависи кој ти е приоритетот, зависи колку брзо сфаќаш медицина, колку учиш, со колку се задоволуваш (оценки), дали бркаш просеци така да многу ствари влагаат у игра.(waiting) :drunk: А материјата е и тоа како обемна и те како тешка.

На Natalyy123 и NOVAVON им се допаѓа ова.
  9. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.758
    Јас сега за семестаров уплаќав во пошта, и ми зедоа 92 денари провизија, што не беше така за првиот семестар, не знам зошто така. Иначе мене за таксениве марки од вип не ми прима, можеби 50 пати пробав, а на т мобиле од прва ми беше успешно

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Од ВИП овој пат и мене со денови не ми прима,а колоквиумите кога ги полагав и не тераа некои предмети пријава да носиме за 15минути ми прифакаше и даваше код. Во Стопанска банка-Битола на плоштад до Сваровски дуќанот што е 25денари е провизија на се до 10 000 и таксени марки а по други банки е 40денари провизија 50 таксената и 2 денари уплатница=92денари.

11. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Стопанска банка-Битола на плоштад што е до Сваровски дуќанот се за уплата до 10000 дали рата 100евра или 50таксена земаат 25денари провизија.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cp.Harris

Cp.Harris Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Некој да сподели искуство како изгледа полагање на завршен испит по Вовед во медицина кај проф. Дончо Донев?

13. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    Знае некој од колку се полага утре патологија?(прв рок) за физиотерапевти?

14. krasivass

krasivass Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Fala ti

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.350
    Со среќа!

16. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    Дали има некој емаил од шефицата патологија што е?Или некоја секретарка што има таму......?????

17. narcis98

narcis98 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    28
    Инаку јас сакам да прашам за медицински сум за заинтересирана сега сум четврта година, ама се мислам дали ќе ме примат оти сум со општа гимназија и плус за матура читав кои се потребните предмети, стручни како хемија и биологија ако може некоја да ми помогне и да сподели искуство како и каде дали Скопје или Штип многу би ми помогнало. :)

18. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Нема врска од кое средно си, скоро секоја година на општа се запишуваат повеќе луѓе од гимназии отколку од средното медицинско. Јас бев медицинско ама за матура не земав хемија па сепак тоа не ми влијаеше. Хемија и биологија се бараа стриктно порано кога имаше приемен испит, сега нема приемен, така што ако имаш просек од средно и добри резултати од матурата друго ништо не е битно, ќе бидеш примена. Јас сум при УКИМ во Скопје, и таа диплома е секаде признаена, а и впрочем, образованието кое се добива во Скопје и во Штип е воопшто неспоредливо, барем кога се работи за општа медицина. :)

Последна измена: 18 јануари 2017
    На narcis98 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ancii

ancii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Колкави се шансите да се положи анатомија 1 во јуни, а анатомија 2 во август :D

20. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Колку што ќе научиш, толкави се шансите. Јас и двете анатомии у иста сесија ги положив со 9 и 10.