Здраво дали некој знае која е процедурата за испис на студиите и подигање на документите односно за колку време ги издаваат?
Здраво имам едно прашање, го гледав урнекот за пријавниот лист за семестар, и приметив дека се 6 полиња, а на страната видов дека се 8 предмети. Како треба да се напише тоа?
Јас добив маил во петок “известување за електронско запишување и заверување на семестар” немам проверено во iknow сеуште ништо, но во маилот немаше дадено до кога трае запишувањето, затоа прашав можеби некој знае од други извори.
Не може ништо да се запише на iknow, мејлот го добивме сите, но нема никакво дополнително известување од кога до кога.
Можеби подобра опција е ако може да се запишеш во Скопје на медицина на англиски јазик 1 година и после да се префлиш на македонски ,доколку може...
Дали случајно некој знае/проверил дали индексите за патофиза/нуклеарна медицина оставени за оценка минатата недела (четврток) се готови?
Само да ви спомнам ако некој не виде (може сум само јас, ама за секој случај). Го имаат сменато документот во соопштението за Потребни документи за запишување на примените кандидати (има една плус уплатница од 100 денари претходно што ја немав видено). Во претходниот документ пишуваше дека запишувањето ќе биде до 15:30 часот, а сега не пишува ништо во врска со тоа во новиот документ. Како било претходни години памти некој?
Па претпоставувам дека времето напишано на првиот документ останува непроменето. Инаку, јас сум малку збунета околу образецот за запишување семестар. Дали треба сама да го испечатам, дали ќе биде онлајн или пак воопшто нема да ни е потребен?? (Во новиот документ воопшто не е ни споменат, а во сите книжари каде што прашав ми рекоа дека немаат добиено)
Дали знае некој дали изборниот Растројства на спиење и несоница се смета како клинички и предклинички?
Дали може да сподели некој искуство како оди завршен испит микро 2 што прашуваат дали прашуваат од колоквиуми и од првите пет вежби?И дали бараат слики од микроорганизми да се препознаваат?