Dali za staz ako izbereme prv blok interna vtor mora da e ginekologija? Ili moze da zememe vtor blok semejna a vo tret ginekologija? (posle kaznena sesija za tie sto nemame polozeno ginekologija) Dali vo vtor blok se bira samo ginekologija ili pedijatrija (ili moze da birame bilo sto od toa sto ni e polozeno)
Прв блок мора да ти е или интерна или хирургија (сега ако слушаш интерна, во јануари прв блок треба да ти е хирургија), останатите блокови сама си ги бираш според тоа што имаш положено
Дали некој до сега што полагал клиничко на полагање земал анамнеза на педијатија? Или само на интерна?
Zdravo,ke moze li nekoj koj studira medicina vo Stip da napravi download i da mi ja izprati pedijatrija ucebnikog po mail? mnogu mi e vazna! Neka mi pise vo privatna poraka za da ostavam mail. Fala odnapred !
Девојки ве молам ако некоја знае да ми каже,прашувам за сестра ми. Дали за упис и заверка на семестар на смер општа медицина на Уким треба да ги има потписите само од летниот семестар што се заверува или и од претходните семестари?Нови предмети нема за слушање само ќе презапишува предмети. И сакам да прашам на ikow во делот документи ги нема обрасците за заверка и упис на семестар,дали е тоа дека фалат потписи од летниот семестар или и кај другите е така?
Инфо од постарите генерации. Дали ако работам 6 месеци кај матичен, наместо во здравствен дом, ќе се важи за да запишам специјализација? И дали има врска во моментот на излегување на конкурсот дека морам да бидам вработена? Зборам за приватна специјализација?
Ќе ти се важи. Инаку, мислам дека треба да си вработена во моментот на конкурирање за специјализација, ако работиш како матичен. Сега баш вратив постови во групата, така пишува, освен ако е нешто променето.
Сите вака кажаа, сигурно е вака. А дали знаеш морам да прекинам со работа кога ќе почне специјализацијата? Да сум вработена до конкурс и после тоа веќе не? Или и понатаму можам?
Последно важеше дека на веќе вработените лекари, за шест месечен стаж, како услов за специјализација се смета и времето поминато во здравствената установа каде се вработени.