И мене вака ми кажаа, вајда е точно штом сите шушкаат. Ако не ти е проблем да споделиш јавно, или пиши ми пп. Дали тебе ти кажаа дека ќе се почнува со специјализација од март? Или дека конкурсот ќе е тогаш? Мене ми го кажаа второво
Не ми е ни мене верифициран. Не сум 6та јас, иако по индекс со таа генерација сум почната, ако има врска нешто тоа колешката погоре што пишала.
Дали сега се плаќа сумата што е наведена во iknow или повторно се плаќа цел семестар (6200/12400) па плус предмети ако се презапишува нешто?
@Queentins објасни подетално, дали прв пат го запишуваш семестарот, дали претходно си го запишала тој семестар и си го платила? Вака не е јасно прашањето. Иначе ако прв пат го запишуваш семестарот го плаќаш, плус плаќаш и за предметот што го презапишуваш
Дека конкурсот ќе е во март. Други детали немам, само кога ми кажаа, се изненадив шо до март нема да има конкурс.
dali i predmetite za staz ima kolku vreme vazat? Dali ako se ostavi nekoj predmet za naredna godina ,dali samo se odi na staz ili pak se plakja iako ne sme odele na toj staz?
Ako moze nekoj da mi dade predlog koi dva izborni klinicki i 2 predklinicki predmeti se pookej da ze zemat sega vo zimski semstar? Fala
Dali ispis moze da se napravi vo bilo koe vreme, ili mora po zavrsuvanje na edniot i zapisuvanje na drugiot semestar? T.e. Ako sega upisam semestar i od x pricini za mesec dena odlucam da se ispisam dali moze?
Нема ни да ти кренат, ни на маил не враќаат, ако сакаш да завршиш работа подобро е да одиш да прашаш, иначе бројот е 02 3103-700
Здраво, сакам да прашам кои изборни предмети ги имате одбрано а не се полагаат, само семинарска се прави?
Неколку пати е пишано баш неколку стр поназад. Зависи која година си. Знам дека на анатомија земаа колеги ама тоа беше одамна пред 7-8гпдини. И беше лесно. Биохемија исто кај Тошевска беше со семинарска. Физиологија не знам. Патологија кај Куновска исто со семинарска. Ангиологија кај Бошевски, Трудова кој било изборен е лесен. Судска исто така. Онкологија не знам иако мислам и тие се лесни.