Прашање за апсолвенти. Кога точно се сликаат пред факулетот како за завршени студии Имаме другарка што е последна година и кажува дека немале одбрана на теза, како што е на другите факултети, да дојде фамилија на одбрана, туку друго нешто ни објаснуваше ама не сфатив како што. И дали уствари доаѓа фамилија и другари, има некоја свеченост?
Нема свеченост на општа, бидејќи не се брани дипломска. Пред деканат се сликаат тогаш кога ќе ги положат сите испити.
Дечки, здраво. Ми треба важно инфо. Каде можам да проверам дали има останати места на медицински факултет за прв циклус? За во Скопје? И какви услови бараат за запишување? Оцени?
На кои од овие две сметки треба да се плати ИКСА, ако одлучиме да платиме вирмански, доколку не сме бруцоши? Има разлика во приходната шифра.
Немат извадено, но тука види ги слободните од втор и колку се имат пријавено, напрај споредба и ќе видиш дали има негде слободно место http://medf.ukim.edu.mk/category/Настани/
Мислам на првата оти тоа е сега ново за упис, тие на втората слика се стари, не би требало да има врска бруцоши или не, сепак иста сметка треба да е за сите
Нема врска мислам, јас платив на онаа втората што им е на огласна табла не ми направија проблем на шалтер
Zdravo, Dali nekoj mozhe da mi objasni vo koj sluchaj koga se zapishuva semestar se plakjaat samo prezapishani krediti? Jas dosega imam zapishano 4 semestri, sega mi ostanuvaat samo predmeti za prezapishuvanje novi nemam. Ne sum vo Skopje za da doagjam samo da gi prasham vo studentski. Thank you.
Дечки здраво. Пак јас. Ве молам доколку некој знае да ми пише. Што критериуми бараат на медицина? Оценки? Средно медицинско? Дали би му прогледале на некого низ прсти ако нема одличен успех, а има останато уште слободни места? Дали има минимум поени? И сакам да ве прашам колку семестри трае смерот за акушер? Не можев да најдам никаде. Плиз некој ако знае да ми одговори. Битно ми е, само уште утре се уписите
Здраво.Повеќе прати пробав со картичка да платам на i know но вели трансакцијата е одбиена,дали некој знае која може да биде причината?
Од каде пробуваш? Телефон или лаптоп? Да не има некој проблем со банката пробај покасно. Дали ги имаш сите потписи и оценки внесено?