Здраво, која е постапката за земање потврда за редовен студент? Треба да уплатам уплатница од 100 денари и да ја однесам во студентска служба или?
Уплаќаш уплатница, пишуваш молба и ја заверуваш во архива, па со заверената молба, уплатницата и индекс, одиш на шалтер на студентски и ти даваат. Нешто слушнав дека и молбата се наплаќала 100 ден. од скоро време, ама не знам како оди тоа..
Да не се зафркавал нешо.. Јас носев пишана на рака и само ми кажа да попунам печатена од пред шалтер. Или општо мислел дека молбата е 100ден
Колеги што веќе сте завршиле со 4та година, некои совети, искуство за предметите од 7ми семестар? Или било какви совети за 4 година?
Слушнав до четврток може да се уплати за празен семестар и да се однесе на факултет.Точно е тоа или да одам утре да завршам?
Здраво. Подолг период немав земено оценка од изборен предмет и ми е поништена,дали ќе треба да одам на студентски и да се тргне од iknow предметот или не е проблем може да си стои и да со земам други изборни?
На iknow ми дава помала цена од тоа што јас имам пресметано и сега дали да ја платам таа сума што ја дава системот или?
No povekje studenti mi rekoa deka ne e problem, vazno e samo da ja ima so tocen datum.... dali nekoj drug znae vo vrska so ovaa?
Dali znae nekoj dokolku ocenka vo indeks se stavi na prv pat koga sme slusale predmet (a ni e prezapisan I treba ocenkata da e na mesto kade e prezapisan) dali e vo red I taka da ja imame ocenkata? povekje studenti mi rekoa deka ne e problem, vazno e samo da ja ima so tocen datum.... dali nekoj drug znae vo vrska so ovaa?
Што е работава со групите за четврта? Слушам цели групи ги расформирале и ги ставале по други групи без да знаат колегите.
Имало исти групи пример 2 групи а1 и нормално дека не е возможно тоа па затоа деканат распределва каде има место, не е крив деканатот туку не се добро направени групите
Dali ke moze da se plakja semestar do krajot na nedelata, zapisan mi e semestarot, samo ne mi e plateno?
Здраво, дали некој знае до колку точно месеци може да се поништи оцена? 3 или 4? Исто така со поништувањето се преполага сѐ, а бодовите од вежби, семинарски и предавања си остануваат така?