За усниот испит фармакологија колку прашања поставуваат професорите и дали се влечат прашања?Дали прашуваат од специјалниот дел само и околу што најмногу да се обрне внимание ако може да одговори некој што има искуство
Зависи од професор до професор, ама некаде 3-4 прашања. Мислам дека прашуваат само од специјалниот дел, обрни внимание на КВС и антибиотици.
Hi, od kade e najdobro da se uchi pedijatrija za kolokviumi i ispit? Isto taka me interesira kade moze da gi vidime uslovite za stazhot vo 6ta godina, koi predmeti treba da se polozheni.
Немам 42 поени од предиспитни активности по Анатомија 1 и затоа нема да можам да го полагам (ќе го презапишам следната година)
Здраво на сите, сакам да ве прашам дали некој знае да ми каже каде можам да ги најдам одговорени прашањата за државен испит и дали некој во скоро време го има полагано? Однапред Ви благодарам
Од тимовите 1,2,3 од уким + презентациите од проф, од проф Вавлукис книгата а исто така препорачан е и Харисон како дополнителна литература генерално од ова учиме . Се надевам помогнав со одговорот
Dali nekoj moze da mi objasni kako odi premestuvanje od Stip vo Skopje opsta medicina?? i dali moze da se napravi na polugodie??? kako odi cela procedura?? dali voopsto se primaat studenti na polugodie opsta ili ne??
Дали некој знае колку време пред полагање на државен испит се јавуваат од лекарска комора за да ни кажат термини?
внука ми ме прашува да и напишам молба на меил, бидејќи се префрли од еден смер во друг за да и прифатат два предмети. Има ли некоја пишувано до сега да ме упати
Ништо тешко, ќе напишеш До деканат на мф Молба Јас (име презиме) со број на индекс ве замолувам за признавање на предметите: поради префрлање од кој смер на кој Дата и Потпис
Не, само на почеток на година, а другото ќе средиш на студентски тие ќе ти кажат што треба да направиш, како да платиш за признавање на предметите....
Може ли некој од УГД сега што е 6та да ми пише како се одвиваат вежбите, колку пати неделно има вежби, дали се полага нешто во склоп на тие вежби и слично?