Здраво, сакав да прашам за тестот по анатомија за аксијален скелет. Нешто слушнав дека ќе бил на поинаков пристап, не како што беше за рака и нога. Но не сфатив дали прашањата ќе се есејски. Дали можеби некој има инфо?
Дали има некој што завршил некоја од тригодишните студии, па запишал повторно нешто друго од тригодишните (пример сестра па физиотерапевт) ме интересира дали ги признаваат оние предмети што им се исти или мора се од ново да се полага?
Ги признаваат истите предмети, се плаќа за секој предмет што сакаш да ти биде признаен по 200 денари, деканат ќе ти изготват решение со признати предмети
дали доколку се полага комисиски испит патологија се поништува колоквиумот доколку не се положи а има уште една сесија до презапишување на истиот или не? (уким општа мед)
Мислам дека се поништува се, колку што знам кога полагаш комисиски, и материјалот од колоковиумот треба да го одговараш.
Некој да ми каже што треба за потврда за редовен студент, бидејки во овој семестар имаше нешто промени?
Ако си платам на уплатница, тогаш 100 ден на оваа сметка треба така? http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2024/01/ж-ка-ОМ.pdf
Dali nekoj znae izborniot predmet Naucen trud da se napise i objavi dali e sega vo zimski semestar i dali ima nekoja informacija?
Дали некој вадеше потврда за редовен студент неделава или во скоро време? Дали треба да се плати за молба и таксена марка? Различни муабети слушнав, а ми треба информација точна.
zdravo, gi padnav 3te kolokviumi anatomija 1, dali se pagaat istite prasanja od testovite od kolokviumska vo ispitna? i dali imate nekoj sovet kako da polozam.