Здраво предлог за клинички изборни предмети за летен кои не бараат да се оди на предавања и да се полагаат? Фала многу
Moze i obratno mislam, jas imam 3 predklinicki so dva klinicki. Inaku angiologija i trombologija e samo so seminarska, ama ne znam dali e vo leten ili zimski semestar.
Види секоја година има свои правила. Мораш да провериш во деканат. На тие пред мене мислам им барале 7 изборни, нас 5. Па и ставија некое правило. И се вадат на тоа дека и да одиш во странство битен бил типот на изборни. Не е 100%. Единствено можеш да земеш повеќе клинички за посигурна опција.
Зависно и за Штип, пред 2 години имав 98 поени, сите имаа 100 оти бевме солидна генерација во глобала и јас упаднав на приватна квота и тоа едвај, бев 61 на листата, оваа година во Штип дали 5 души беа со 100 поена и беше многу лесно за запишување, така да не знам, зависно од генерациите.
Имам проектна задача по биологија, а темата ми е за болеста албинизам. Би ве замолила доколку некој од вас студентите имате некои книги во кои пишува за оваа болест да ми сликнете ако не ви е проблем пошто ми фалат информации за во проектната. На интернет ми е сѐ фул пребарано. Фала однапред.
Ако некој има ваѓано потврда за редовен студент сега брзо, дека читав на назад малце и се збунив, дали фактички се плаќа за двете (потврда и молба) посебно или како иде?
Znaci moze da platam online potvrda za redoven student i taksena marka i vo dekanat pisuvam molba zaverena vo arhiva i tolku?
мхм како за другите факултети што им наметнаја дополнителни трошоци, сигурно и на Медицински ќе стават кога и да е, не ме чуди веќе ништо
Сакам да прашам нешто.Моментално сум втора (не слушнам анатомија 3 и физиологија 1) поради што не фатив услов со анатомија 2.Прашањето ми е,дали ако сега во јануари (дека ни е последна сесија за. 2ката) положам, ќе можам да полагам анатомија 3 и физио во јунска, под услов да ги колоквирам сите вежби за да земам потпис ? Јас колку што знам не може ,но колеги ми велат дека ако просекот бил над 8.5 можело да се поднесе барање?
При плаќање на таксена марка преку телефон(пробано од 3 различни) ми вели дека услугата е одбиена од А1.Дали може да ми кажете која е уплатницата да уплатам во банка за таксената марка, за потврда за редовен си платив преку iknow.Претпоставувам оваа, само кај цел на дознака да променам во таксена марка? http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2024/01/ж-ка-ОМ.pdf
Не можи така, нема врска просекот, ако положиш анатомија 2ка ќе слушаш наредна година анатомија 3ка и физиологија 1, нека не шират дезинформации колегите