Мене покрај препаратите и histology guide ми беше многу од корист, ама повтори и теорија барем јас кога бев, прашуваа во склоп со препаратот.
Здраво,дали имате искуства со следниве два изборни предмети за втор семестар,каде е најлесно,без полагања? Анатомски аспекти на дегеративните промени на р’бетниот столб Еволуциска генетика на човекот
Првиов не можеш да го слушаш пошто услов мислам беше потпис анатомија 2 а и второво мислам бара потпис генетика
Дали знаете дали би било проблем доколку го запишам осми семестар и презапишам два од предметите од трета? Дали би имало некој проблем со кредитите?
Dali moze da mi pise nekoj sto dosega se prefrlil od opsta medicina stip vo skopje na opsta? Kako odi i koi predmeti gi priznavaat od prva godina blagodaram
I mene me interesira kako odi so izbornite predmeti za vtor semestar. Ima ponudeni 5 predmeti od koi 3se so popolneta brojka na studenti koj go izbrale a drugite 2 nemame uslov. Sto da se izbere i kako da se postapi? Dali e zadolzitelno sega vo ovoj semestar da se zapise izboren? Nisto ne mi e jasno...
Bitno e do krajot na studiite da se imaat 5 izborni predmeti, taka shto ne e zadolzitelno da se zapise izboren predmet vo vtor semestar bidejki za skoro site izborni ima odredeni uslovi
Колеги здраво, да ве прашам знаете дали во Македонија има достапни стетоскопи Литман и од каде може да се порачаат/купат?
Здраво. Дали некој знае на која сметка треба да се уплатат дополнителните трошоци ако плаќаме во банка? И освен семестар,презапишани предмети,дополнителни трошоци што треба друго.
Дополнителните на сметката за кредити 100ден на таа за икса за тие листовите за заверка што се (не ги купуваш и носиш нив само ги плаќаш) и за семестар/презапишани
Здраво женски, да не имате некоја инфо од кај може да се купи Dale Dubin - Interpretation of ECG ? На google ми излага само од Амазон.
https://pdfcoffee.com/dale-dubin-rapid-interpretation-of-ekgs-6th-ed-1pdfpdf-pdf-free.html Tuka moze da se simne ako ti e od pomosh
A dali dozvoluvaat da se uplati semestar preku banka/uplatnica osven vo specificni situacii? Bidejki na prateniot mail bese kazano deka zadolzitelno preku iknow treba da se uplati?