Анатомија 2 е стварно најлесна од сите три, така да карлица се спрема за 5-6 дена, абдомен за 4-5. Торакс исто тука негде. Далеку поинтересен е материјалот и полесен од кецот и тројката. Чим јас двете анатоми ги положив у сесија, не праиме муабет за една у сесија. Време и те како има, само концентрација и волја.
Постарите генерации ми имаат кажано фото мите и јасмина до сега. А каде најчесто се слави апсолвентската на нашиов факс?
Дечки ај хелп ) До вечер трае огласот за пријавување за позиции во Студентскиот Парламент на Медицински Се пријави некој за некоја позиција? Некое искуство ако има некој? Ви благодарам однапред
Катедрата се наоѓа на приземјето на клиниката за хирургија и тоа кога ќе влезеш од главниот преден влез, после лифтовите одма од десна страна ќе влезеш и ќе одиш во ходничето до крај право. Тука се просториите.
Отвориле нови изборни предмети Прва помош, Интезивна медицина и Терапија на болка. Знаете на кој предмет што се прави, дали има некакви полагања или само семинарски со пријава?
Дали имате по некоја случајност е маил од професорката по англиски што предава на тригодишните, Лилјана Иванова?
Оние на студентски се многу незаинтересирани за нас студентите. Ѕвонам на тел 200 пати никој не крева и во петокот конечно ги добив. Ги прашав дали може да избереме повеќе од 3 изборни предмети со цел да ни се покачи просекот и они рекоа да, но само 3 ќе стоеле во дипломата и толку повеќе не сакаа да дискутираат. Ме интересира како би го покачиле просекот 10 изборни предмети и истиот да стои како повисок во диплома ако не ги пишува сите во диплома туку само 3??
Може ли да ми кажете каде во близина на факултетов можам да испринтам некои 30стр по некоја нормална цена? Овие од кај жетвар многу ми се ненормални со цениве :/ Кои од другиве фотокопирници нудат пристојна цена за фотокопирање?
Од другава страна на клинички долу, од општа најчесто кај што копираме. Покрај Хипократ кафанчето кога се симнуваш надолу, од десна страна на раскрсницата има фотокопирница, црвена е однадвор. Јас знам дека нели изборни 3 се задолжителни, така да 3 мора да имаш, а за повеќе, не ми е јасно како тоа предмет кој си го избрал, слушал и полагал, кој го имаш во индекс, нема да го имаш на диплома ако дознаам нешто ќе ти пишам, ама ми нема логика ова.
Знам и мене ми нема логика, зошто тогаш би запишувале повеќе од 3. Рекоа само дека ние ќе сме си избрале кои 3 сме сакале во диплома да ни ги пишува од сите тие што сме ги избрале, но ако изберам повеќе од 3 сепак ќе го покачеле просекот. Ако не ги пишува сите во диплома нема логика просекот да биде покачен
OВа ти е цитат од курикулумот за СМС: Студентот е должен до завршувањето на студиите, по слободен избор да избере и ислуша 3 изборни предмети од понудената листа на предмети (листата се обновува секоја учебна година, а се објавува на огласна табла и на интернет страницата на факултетот). Вкупно од изборните предмети ќе се добијат 3 кредити. Како што сфатив до крај на год три изборни треба да имаш. може нема место и кредитите толку ти дозволуваат да имаш само толку предмета. Се надевам дека убаво објаснив :/