Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.122
    Допаѓања:
    5.639
    Не знам што не ти е јасно. Тоа беше конкурс за кофинансирани специјализации пред околу 10 години, тогаш и толку.
    Не постои закон за вработување на специјализанти/доктори. Има услови и критериуми.
    Имало еден куп огласи од приватни установи кои барале специјализант од конкретна област.
    Тоа што ти го пишуваш е трансфер од приватна во државна специјализација кое по закон мора да е така ако некој што почнал приватна специјализација се вработи во државно здравтво.

На GoodnightMoon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    Не, не. Мислев не разбирам што да прогуглам. Некаде има детаљи за тој конкурс од пред 10 години или?

3. SunnyBanani

SunnyBanani Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам за советот, секако дека е важна и битна одлука и треба размислување. Ме интересира процедурата и постапката како оди се тоа, дали нешто се плаќа и колку, дали се чека итн. Доколку некој има инфо би ми било добредојдено. Благодарам

4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    12.219
    Молба, се плаќа 3000 денари, и после тоа ќе ти ги дадат документите

На SunnyBanani му/ѝ се допаѓа ова.
  5. darleen

darleen Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    72
    Дали мора да се носат кломпи во хируршка сала или може да носиме патики (посебно наменети за во сала), бидејќи секако се ставаат каљачи одозгора?

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    12.939
    За која работна позиција прашуваш? Како мед сестра или лекар?

Еве јас, пред да се вработам не знаев. На општа медицина, никој ниту ни покажал, ниту нѐ научил, барем такво искуство има јас, не зборувам за сите.

Откако се вработив, сѐ од тоа научив, а и многу други работи шо требаше да ги знам, а не ги знаев благодарение на “квалитетот” на праксата шо ја добив.

7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    12.939
    Мислам дека можи, ако не се сменило нешто, оти јас носев.

За жал каљачи немаше секаде, пред 4-5г, сега не знам како е.

Најинтересно ми беше шо, нас студентите, нѐ гледаа како да сме дошле од Африка со Ебола. Додека, кога ќе видев како изгледа и се однесува дел од останатиот персонал во сала, косата ми се креваше.