Nekoj so ima odeno na praksa vo Skopje od Ugd od opsta medicina 1,2,3 godina ako moze da mi pise vo privatna poraka, imam nekoi prasanja… blagodaram!
Koga pocnuva kaznena sesija sega vo septemvri? Mislam ke pocne vo septemvri ili pri krajot na avgust?
Здраво,кога отприлика ќе бидат уписите за на медицински факултет во Скопје? Кој период беа лани? Дали прво онлајн се регистрираш или треба да се носат документи со физичко присуство?
Кога ќе влезеш на Радиологија, качи се по скалите горе за накај канцелариите и библиотеката, и одма од десна страна кога ќе се качиш има една врата, влезо тука и од десна страна е канцеларијата на секретарката (барем последно тамо беше, веројатно не смениле)
Колеги да ве прашам, дали знаете дали за време на специјализација може да се работи нешто друго пријавен и да се зимаат двете плати?
Мислам дека ако си пријавена на едната работа, нема да можеш да земаш плата како приватен специјализант.
Dali ima nekoj screenshot za rasporedot na ispiti za vtora godina-opshta medicina, od ovaa junska sesija? Ne mozam da gi najdam vo ova novata web stranica
И јас така знам, дека можи само една плата да имаш, односно да си пријавен само на едно место. Исто така, на приватните специјализанти кои се пратени на спец од ПЗУ, не им се плаќаат дежурствата од клиниката/болницата кај што дежура.
вака, не можело да си вработен на некоја да речеме “рендом”работа во доо, дооел. Но можело да работиш во амбуланта, болница во пзу како доктор општ