Здраво. Дали има некој што студира за Дипломиран инженер по медицинско лабораториска дијагностика на Медицински факултет ?
Moze nekoj da kaze kako se vika knizarata ili kade potocno se naogja na medicinski fakultet za zemanje na prijava za upis za prva godina. Fala vi
здраво дечки, неодамна првпат поништив оценка и ми го шкртнале во индексот целиот предмет. сега добив повисока оцена ама се прашувам дали треба сама да го презапишам предметот во индексот (и каде во индексот) или мора тие од студентски прашања/секретарот на катедрата да го презашише. фала однапред
Zdravo! Studiram na UGD opsta medicina i sakav da se rasprasham za specijalizacija vo stranstvo. Dokolku nekoj se obidel da specijalizira vo stranstvo odma posle zavrsuvanje na studiite ve molam pisete. Generalno od sekogas sum sakala da prodolzam so studiite nadvor od mkd, no ne znam koj bi mozela da prasam za da mi pomogne. Sum slushanala za opcijata kade ne plakjas specijalizacija so toa sto vklucuvas dogovor so bolnicata vo koja podocna kje prodolzish da rabotis. Dali nekoj znae koja e najdobra zemja za vakvi ponudi i generalno za prodolzuvanje na studiite. Vi blagodaram od napred!
Decki ke moze li nekoj koj sto e student na logopedija pri medicinskiot fakultet vo Skopje da mi pise vpecatoci za samoto studiranje? I isto taka bi sakala podetalno da mi posocite na koj nacin se bodiraat rezultatite postignati vo sredno i na drzavnata matura,potocno so kolku poeni bi imala sansa da vlezam?
Дали некој знае дали можеме преку iknow да превземеме уверение за положени испити и УППИ образец (како што може за потврда за редовен студент)? (ме бунат оние неколку уверенија кои ги има на страната, па не знам кое е од нив).
Здраво, дали може некој да ми каже мислење, искуство или совет за фармација и стоматологија и кој факултет е подобар
Zdravo, dali bi me primile na medicina ako vo sredno sum imala samo edna cetvorka 3ta god a na matura site 5?
Здраво кога почнува прва колоквиумска на уким за сестри/ акушерки дали знае некој дали е секоја година исто како беше лани?
Да сигурно, јас имав две 4ки (една од успех, една од екстерно), на матура извадив 5ки и без проблем ме примија во државна квота.