Отвори на медицински факултет на сајтот, во додипломски студии најди го документот курикулум (најнова година) и за секој предмет ти е наведено како се оценува и колку поени ти се предвидени
Здраво, дали некој има искуство со изборниот предмет Комуникации и комуникациски вештини? Дали има врска кога се пријавил предметот и кој семестар се полага?
Здраво, дали некој има полагано физиологија на клетка(МиФ) на комисиски испит? Дали тестот е доста потежок? Или пак дали некој кој има полагано на овој начин до сега може да ми објасни како оди целиот процес и од кога ќе се уплати и поднесе барање во деканат за колку време одприлика даваат датум за испитот?
немам полагано комисиски но знам дека се поднесува молба во деканат и се врши уплата во пошта (или по ново на iknow) и потоа чекаш да ти се јават од катедра кога ќе соберат комисија (најчесто ден,два пред полагање те викаат)
Zdravo. Dali nekoj znae dali bi imalo kaznena sesija pf2 na ukim ili dali bez eden polozen usloven predmet moze da se slusa cetvrta godina?
Здраво, прашај координатор дали би имало казнена сесија, а НЕ може да се слуша четврта година без положен условен предмет.
Ве молам хитно е, дали некој може да ми го прати списокот за полагање Анатомија 2 и термините за утре?
Ако може да ми пише некој што има искуство со квадрирање година или знае нешто повеќе за тоа. Воопшто не ми е јасно како оди тоа па имам неколку прашања. Фала ви однапред
Дечки, радиологија од кој учебник учите? Дали случајно некој има пдф материјали или некој линк да сподели?
Патофиза како што ти кажа и колешката треба да прашаш координатор, обично тие најавуваат ако даваат казнена сесија, не ја даваат секогаш, ама и да ја дадат да знаеш дека е само за завршен исшит, во казнената не може да се полага колоквиум.