Во 5та завршуваш со слушање на предмети, така што најрано во 5та, ама ако ти отане некој испит можеш и во 6та да полагаш. 6та година е само стаж.
Dali moze i preku vikend da se uplati semestarot online, preku iknow?.I uste edno prasanje dali gi imate popolneto/isprateno Voi20 obrazcite,gi imate isprateno preku mail,ili vo hartiena forma do studentskata sluzba?
Zdravo decki imam plateno poveke okolu 6000 denari semestar taka mi kazuva na iknow pa sega treba da si plakam 12 000 semestar rekov dali moze da mi ostranat tije 6000 sto si imam poveke plateno od minative semestri na studentski?
Probaj razgovori so niv.Mene isto mi dolzat 800 denari,denes prasav,i se pravese kako naudreda…probaj si ja srekjata
Ne uste ne mi e verificiran semestarot inace 6000 denari ne se malku a veke 2 semestri ne mi minusiraat nisto taka samo so stojat na iknow kako "poveke plakano" pa sakav da gi iskoristam sega
Ако не ви средат зборете со продекан зс настава. Има шанса на крај на студии да ви вратат ако има нешто плус, а и тоа е слабо веројатно така да бунете се за тоа што е ваше најпаметно.
Ако треба да платиш 12.000, а веќе ти стојат на iknow 6.000 како плус: Во тој случај, со уплатница уште 6.000 денари, плус ИКСА и електронско и на шалтер. Јас вака имам направено. Друг начин на минусирање не знам.
Ако може некој што слушал трета година со предметите од зимски семестар да ми пише во приватен, би сакал да прашам и за совет.
Здраво дечки, некој од постарите генерации на логопеди, да ми пише за искуство или некој од вас да ми даде совет кај кој професор да земам дипломска Фалаа вии
Здраво, дали сега ќе слушам вежби со групата која ми стои во Iknow, за предмет за кој сега фатив услов и ќе го слушам со друга генерација?
Zdravo koi izborni bi gi preporacale, koi se samo so seminarska za opsta medicina? Dali e vazno klinicki/predklinicki ili e vazna samo brojkata?
Koj ima plateno semestar preku iknow,ako moze da mi kaze dali e potrebna aplikacijata od bankata za uplata,ili moze bez nea?