Поздрав. Дали приправнички стаж за лекарска комора од 6 месеци може да се оди на различни места (пр. интерна на клиника, гак во некоја приватна болница, педијатрија во друг град) или мора сите на едно место да бидат? Благодарам
Чекај, значи ние треба сами да си најдеме каде ќе го одржиме стажот? Има ли некаква помош во врска со ова од лекарска комора, или сме оставени сами кој како ќе се снајде?
ако дознаеш сигурни информации за ова те молам пиши ми и мене ме интересира истово како оди процедурата.
Да, не ти треба помош, ти даваат во комора документ - упатница, и ја носиш упатницата во установата каде што сакаш да стажираш, не е нешто сложено. Јас интерна и педијатрија одев на клиника, другите стажови во мојот град. Можеш било каде. Можеш кај твојот матичен, не знам на некој да му направиле проблем.
Купувам Гајтон - Физиологија и Куби - Имунологија учебници (на македонски) , пишете ми ако некој продава
Ги имаш по фотокопирниците, не се исплати да купуваш оригинал. Дури е подобро за учење ако ги земаш на делови.
Колку треба да имам најмалку поени за да влезам приватна квота на медицински факултет во УГД Штип? Отприлика од колку до колку да ми се движат поените