Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. lilsomeone

lilsomeone Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Здраво, на што би требало да се обрне повеќе внимание на материјалот за микробиологија1 и некој tips за учење,некако овој предмет не ми оди од рака баш

2. revolution566

revolution566 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    29
    Ми треба некој што се запишал општа медицина ама во Бугарија и да е запишан последните 1 2 до 3 години, сакам нешто да прашам. Па ако може некој да ме исконтактира

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.936
    Допаѓања:
    18.101
    Мој совет до сите што моментално студираат е да не се секорате. Ниту завршување на време, ниту просек ви е гаранција за успех понатака. Доколку немате врски ништо од тоа не е битно зс вработување, а особено НЕ е важно за специјализација. Да, потребен е успехот за упис но сега периодов конкурсите беа пречести, имаше многу можности, има и на УГД а се оди исто тука во Ск специјализацијата. Башка платата на приватен спец е мизерна, немаш никаква гаранција за понатака и башка некогаш зимаш плата на 6,некогаш на 9, некогаш на 15ти. Кратко речено, ужас. Мене освен медицина до сега ништо не ме интересирало, но да знаев дека е ваков преживувачки статус на близу 30год ептен би рааааазмислила дали ова би го одбрала пак

На Waverly Raven, 457<3, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kjara9

Kjara9 Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, Dali more nekoj da mi prati ako ima nekoe izvestuvanje za imunologija vo grupata za 2 god. na fb. I lista od studentite kako se raspredeleni vo grupi. Ve molam into e, a baranjeto za da se pridruzam na grupata seuste ne mi e prifateno.

5. ivv7

ivv7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    pusteni se drzavni specijalizacii
    dali se pusteni za tie so se privatna specijalizacija da se prefrlat drzavno? ili moze i doktor opst so raboti drzavno a ne e na specijalizacija da aplicira?

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    14.824
    Приватните специјализанти повторно без плата веќе 3 месеци, за дежурства и повеќе!

Оние најгласните, најбунтовните, во првите линии на фронтот, што ги имаше на сите медиуми во врска со правата на специјализантите ги нема за жива глава!

Сите си ќутат, по се изгледа, на сите им одговара да работат за речиси минимална плата, односно за беспари.

На Angie1432 и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.936
    Допаѓања:
    18.101
    ги нема, си добија што сакаат тие :)
    А овие што ќутат, што воопшто не реагираат мислам се вмро и чекаат вработувања некои друго нема пто би било

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lucyinuniform

Lucyinuniform Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Испратив уверение за положени испити до лекарската комора за евидентирање на веќе отпочнатиот стаж. Упатницата е генерирана. Е сега во документација за пријава на испит стои уверение/диплома. На дипломата го пишува денот на дипломирање но проблемот е тоа што никако не можам да го најдам уверението со идентичен датум т.е последното генерирано уверение кое иѓ го пуштив на мејл. Дали доколку извадам ново истото ке се важи и дали ке ми го поништат стажот и упатницата и ке ми издадат нова во согласност со новото уверение? Плсс ако некој се нашол во слична ситуација нека сподели искуство, премногу ми е битно. Ви благодарам

9. SweetKIKI

SweetKIKI Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    11
    Колку време важат положени колоквиуми хирургија бидејќи е двосеместрален предметот?

10. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    404
    Дали некој ги има патофиза книгите во пдф?

11. Iris009

Iris009 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    163
    Pozdrav.Dali nekoj moze da mi kaze kolku sesii vazi predmetot Promocija na zdravje?