Здраво девојки Утрово бев на разговор за работа за продавачка во Медија Планет. Апсолутно ништо не ја разбрав госпоѓата која ми ја објаснуваше работата. Има ли некоја од вас искуство од Медија Планет или бар да ми објасни со што точно се занимава фирмава.
Вчера изгуглавмалку за фирмава и од слични форуми разбрав дека начинот на кој девојките во Медија Планет продаваат е улична продажба.... вистина ли е тоа?
Да, тие се. Ја прашав да ми објасни подетално, ама жената знае како да те извртка и пак ништо да не ти објасни.... Како и да е, изгледа не е нешто како што треба, ќе си побарам друго нешто. Ако случајно знаете негде каде бараат девојче за работа ако е ви е проблем пишете, јас и онака редовно ги прегледувам огласите, сепак ќе ви бидам благодарна
tie se tie , drugarka otide eden den i od Aerodrom do Cair i nazad odele peski i nudele po luge, prodavnici , butici i slicno , rabotat na procent.
Јас имам искуство со нив, работев само 10 дена бидејќи договорот беше првиот ден да одиш со некоја од девојките како демек обука да видиш како работат, па од вториот ден да ти направат договор 10 дена да им работиш па дури после да те вработат. Како и да е работата е таа да одиш по фирми(читај продавници до продавници) и да им ги продаваш списанијата, знам имаше една сликовница за деца 100 денари и едно списание кое се продаваше исто така 100 денари меѓутоа требаше за истото да кажуваме како поголемиот дел од сумата иде за некое здружение против ракот(незнам точно како се викаше здружението) И да работата беше да продаваш дали по продавници, дали по трговскиве на случајни минувачи. Искрено јас незнам зошто 10 дена работев за нив, ваљда сум немала пари периодот или досадно ми било Како и да е убава статија имаат напишано за нив http://off.net.mk/pisma-na-chitateli/pisma-na-chitateli-so-procentualna-humanitarnost