Фала ви на идеите, на крај од македонско само ајвар имаше Еве ви и слика може ќе послужи за идеа за некое наредно мезе. Ова набрзинка сликано пред да дојдат
Дајте идеи за toppings за брускети. И дали прво се потпекуваат багет кришките, па се редат ствари, или заедно сè се пече? Дајте и идеи што да се сервира покрај брускети, а да не е стандард даска/ордевер?
За најавени гости задолжително имам мешана свежа салата, шопска, рукола или цезар салата. Од крем салати избирам урнебес, француска, редена, руска или таратур. Пица, пастрмјлија, скара, сувомеснато и разни видови сирења и кашкавали, запечени свежи шампињони, лутеница или ајвар. Десерт имам еден брз колач со афион за 30 минути е готов па често го правам, или ситни колачи, евентуално некоја торта.
Од ресторан можеш се да нарачаш за дома, даска, пица, пастрмајлија, похована даска, млечна даска, скара. Купи сувомеснато и само нареди го, кашкавали имаш повеќе видови, сирење и маслинки, декорирај со суво овошје и апетисани можеш и крекери да ставиш и спремна си за гости.
Најчесто служам грицки и благо. Понекогаш сувомеснато, кашкавалче, сиренце, салата (почесто правам таратур) и кифлички.