Мекици (прослава и подароци)

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Nov 28, 2011.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Башка отворени пелени , стоени, лепени, носени натака навака , незнам кој ги факал, мене ми е шубе на самошто родено бебе да ги ставам. Тортата од пелени ми е за штос, не за практична употреба. Не знам може не сум во право, ама јас ги фрлив.

kukla21, didisi, eli25 and 1 other person like this.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Јас добив исто две торти од пелени со памперси ама не ги фрлив сеуште ги ставив во ќеса ( секако ќе се фрлат од проста причина што исто шубе ми беше )....
    Јас добив и најмногу бекутан колекции гелови и влажни марамици ама јас си ги користам :)
    Мене најбезвезе ми се мечиња такви работи:( а скоро од секој втор добив и само ги шуткам натаму наваму....јас сум голема маанџика и имам еден помал шкаф полн работи од бебо од повојница и мекици....Би ги донирала некаде друго не ми текнува....
    Да пријавам и тренерки и фармерки и кошула за 3 години доби синко (facepalm)

crazylady, Lolipop23, didisi and 2 others like this.
  3. nene88

nene88 Популарен член

Ќе може ли да ми кажеш кое мени го имавте од Маргер? Кај нив на фб гледам 3 менија. Како сте задоволни од услугата?

didisi likes this.
  4. didisi

didisi Популарен член

Ne sum bila na mekici ama sum sedela vo marger imaat odlicna usluga i ubav e ambientot so zelenilata i parking sto e dosta vazno

5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Мм не се сеќава баш на менито рече имало даски поховани и др ништо :) инаку презадоволни беа од услугата сите гости,и дека многу жешко се погоди август преубаво испаднало.Мислам дека нешто помалку од 400 ден било порција

nene88 and didisi like this.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Нема фајде ама тоа е обичајот. Ако веќе тераме обичај со давање мекици, тогаш треба и да се очекува подарок-благо.

Ја сум старомодна, најчесто само благо носам, а искрено тоа и очекувам назад. Тортите од пелени ми се страшно глупа работа, баш деновиве правев муабет со другарка и ја убедував да не си ги фрла парите на такво нешто, а она спремна да ми прави сама аранжман (facepalm)

Туку кажете што е форава со "свадбарскиве" менија за мекици по кафаните?|( Неможе ли чоек да почасти мекици со сиренце и шеќер, плус пиење, без да те условуваат со даски и ордевери?

EuHenIa, didisi and kukla21 like this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

На жал не може. И мене ич не ме бендиса тоа. Јас сакав само мркици, сиренце, шеќерче, џемче, к.млекце и толку.. пиењето башка. Никој не "нуди" ваква можност.

eli25, EuHenIa and Kitten like this.
  8. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Мислам дека може да се договориш да нема. Најчесто тоа се мениа кои однапред се определени и вклучуваат мекици, ордевери и неограничено пиење со тоа што се плаќа по лице. Веројатно може да одбереш опција посебно плаќање по број на пијачки, број на мекици (или како и да ги сметаат) и порции со сирење. Сепак убаво е да има и нешто плус мезе, има доста добри понуди, да плаќаш посебно пијачка по пијачка сигурно поскапо ќе фати.

9. Kitten

Kitten Форумски идол

И јас сакав Маргер но еве читам погоре тоа што не ми се свиѓа.
    Ќе прашам тука кај мене во Кремисимо дали има ваква опција, на пример наместо даска похованици да биде даска со различни сиренца. Свекор ми правеше роденден таму без да плаќа порции.

@Zaljubena26 не верувам да е така поскапо, знам колку ми излегува пиењето кога правиме родендени, а ако рачунам порција пута бројка на гости, сумата е баш да се запотиш :whew:

10. Ano

Ano Форумски идол

Ваква комбинација како што сакаш правеше брат ми, ама во кафиќ. Се договори со газдата да си плаќа пијачки, а сам си однесе мекици, сирење, шеќер и џем. Само оваа варијанта незнам дали ти е прифатлива за сите гости.

Kitten likes this.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Како мислиш за сите гости? Демек за повозрасните?

12. Ano

Ano Форумски идол

Да за повозрасните. Иако ако е седење концепт не би требало да е проблем за сите. На крајот на краиштата вие си одлучувате како сакате да правите.:)

Kitten and didisi like this.
  13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Ве молам, ако некој знае, да ми каже каде можам да купам бебешки шишенца или мали колички како декорација за гостите кои ќе ни дојдат на мекици?

Шишенцата и количките ги има на следните линкови:
    https://www.facebook.com/lifestorym...143925430048/1138434339567672/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/lifestorym...143925430048/1138434372901002/?type=3&theater

Сакам сама да си ги направам за гостите. :).

14. didisi

didisi Популарен член

Iskreno ova e nepotreben trosok

Lavica2602 likes this.
  15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Зарем и за мекици се прават прослави во ресторани???

16. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

И да, и не :). Кој како сака, нели?
    А мене ми е ептен мерак и сама ќе си ги направам, само да најдам каде има. Затоа и прашав дали некој знае каде да ги купам.

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Влези во темата за роденден и имаше @anastasijaki објаснувано за некои 2 дуќанчиња кај бит пазар.

anastasijaki and Mimmi39 like this.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Имаш време за од Али да порачаш?? Ги има таму.

Ако не кажи ќе прашам каде ги има истиве, па ќе ти кажам, а ако можеш и до Битпазар да стигнеш да битребало и таму нешто исто/слично да се најде :)

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Немам време за од Али. На Битпазар ќе отидам, па ќе пишам дали сум ги нашла. :) Ако не, ќе те барам за помош. :)

emkaemka likes this.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Ти пишав лп, многу лесно се наоѓаат и плус ти ги даваат спакувани во огромнооо украсено шише, синко се изнаигра со него:D

Mimmi39 and emkaemka like this.