Тетка биберче топло ти препорачувам , одлично се спаковани, а и вкусни се вршат и достава. На работа кај мене многу ги пофалија. Не знам цената дали ти игра улога од Сама се 45 денари парче паковани во кутија, а од биберче 45 денари.
Доволно ли е да однесам бомбоњера и пијалок на мекици кај моја најдобра другарка? Сакав нешто поуникатно, но моментално не сум при пари.
Место пијалокот можеш едно боди или лигарче за бебето. Мене на мекици сите ми донесоа некои поклони за бебето, или шампонче, или боди, блузиче, лигарче, нешто ситно.
Пијалокот и бомбоњерата се за мајката и таткото на другарка ми, бидејќи кај мајка и ќе се прават мекиците. А за бебето, подоцна, кога ќе одам да го видам секако планирам повеќе работи да му земам.
Можеш и плус кафе турско да однесеш . Сум слушала не било убаво парен број, демек непарен носел среќа и бериќет.. Ама што знам , нам така ни носеле за се до сега што сме правеле , од веридбата па до крштевка .
Ако веќе идеме по обичаи, кафе не се носи на такви убави работи (горчливо пошто е, а нели носиме благо за со убаво да е). Ако веќе се одлучиш за 3 работи @spacegirl92 , наместо кафе пар чорапки или лигавче купи и готово
Да ти кажам ич не се разбирам од обичаи , ама дека нам ни носеле , па затоа спомнав . Може букет свежо цвеќе , наместо кафе .
Сега кога и кажаа крај на пандемијата каде би правеле мекици? Мене ме интересира за Скопје бараме место некое на отворено или со тераса. Секој предлог е добродојден.
Истражував јас на темава се јавив во Маргер ако се сеќавам добро околу 10 евра беше ама бараат резервација недела дена унапред и башка едно лошо однесување на тој менаџер ли беше незнам ама некако ме одврати од идејата за мекици кај нив. Дали може и некој има правено во брзо време мекици во Едера? Некако понудата им е прикладна и како што гледав на фб. Имаат добра музика и атмосфера.
Во маргер сум била гостинка на мекици воопшто храната не ми се допадна катастрофа беше А градина е добро што за разлика од дригите места што ставаат порција пред секого и толку тука цело време дополнуваат со храна
Мајка ми сега беше во некое Одисеја во Лисиче ама незнаеше да ми каже каде точно Вика вака ОК Имало поховани даски, мешани салати и ордевер, со неограничено пиење 450 или 490 по човек
Јас бев еднаш пред да го реновираат мене ми беше супер за летно време имаше фонтана во средина и правеше свежина. На храната не се сеќавам за оценка ама и тој го разгледував како опција покрај овој Едера.
Предлог ресторан за мекици кај што има и детско катче? Би имале и дечиња од по 3-4години, па сакам да има место за забава и за нив.
Нешто слабо активна темата Полесно ми е тука да пише некој, отколку да прашувам . Колку се сега мекиците во Вршник? Сигурно и тоа е покачено