Ајде женски вие веќе породени @eli25 и @le.dentiste од каде нарачате мекици и кадe прославувавте мекици? Како сте задоволни?
Менито е 700 ден плус доколку сакаш подобро вино и слично има простор за договор. И да, има музика од кај нив
Дали се одлучивте на крај за Маргер и како беше ако може искуства… некој од Вршник сега последно дали има нарачувано мекици?
На крај за Едера се одлучивме и супер си поминалe, ептен задоволни. За мекици за на работа од Тетка Биберче нарачавме исто супер беа.
Што се носи на подарок за мекици? Прв пат ќе одам откако бебето и мајката ќе се веќе вратени од болница. Можеби и мајката ќе е таму. Така им е планот. Јас планирав да однесам нешто за welcome baby кога ќе си дојдат од болница дома да им е подарокот со балон, бидејќи ми е многу блиска другарка, е сега ова со мекициве што ќе ги прават отпосле ме замисли. Имам спремено корпа со неколку ситници за бебето и ќе ставам балон со хелиум. Дали на мекиците да го однесам тоа, или пред да си дојде од болница да го однесам дома ѝ?
Утре сум на мекици кај прва братучетка... за поклон се мислам пари во плик, колку мислите дека би била солидна сума да ставам?
Не се носат пари на мекици. Подобро кутија чоколадни бонбони, лигарче, сет чорапки, тропка/мече, торта од памперси (пр 3ка величина), козметика ако знаеш која планира да ја користи и сл.
Моето прашање не е баш за тука ама еве пак да го поставам. Не е уште породена ама за мекиците поклонот шо го спремав (фустанче и тропка) веќе и го дадов оти не знам дали ќе можам да отидам тогаш. Ама за повојница планот ми е ваков: вреќичка, комплетче и уште нешто, само не знам шо да е тоа третото. Или можда е доволно кутија чок бонбони?
Јас Не би чок бомбони како трето. Подобро стави една готова кашичка пример . Сите три работи да се за бепка
Е ама има уште многу време додека дојде ред на кашичките. Само место ќе ѝ зафаќа. Не ми е логично. Мене па сите ми донесоа чоколадни бонбони и на мекиците и на повојница.
Ако за мекици се носат од 3000 ден нагоре тогаш за повојница колку? Од 6000 нагоре?! А тек па за крштевка, валда мин 200 евра. Сепак секој со можностите