1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мекици (прослава и подароци)

Дискусија во 'Бебе' започната од Snow-Queen, 28 ноември 2011.

1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Jas spodeliv iskustvo moe licno. Taka bese, ne pokanija na mekici i nemase odenje na povojnica. Bebeto go vidovme na krstevkata. Jas sekako kumovite ke si gi precekam i doma koga ke se najavat, ama posirokoto semejstvo planiram da pominime samo so mekicite.

На katce patce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    А што е чудно, кај нас никој не дојде на повојница... Не поканив никој да дојде, никој не дојде непоканет, ниту се најави јас ќе дојдам. Не ни сакав да дојдат искрено и уште не примам дома гости. Не ми е пријатно и крај, а не па тогаш со бебе од месец ипол два. Мекици доставуваа тие што ни ги направија не правевме кафана. Најблиските роднини и друштво ни дадоа поклони и покрај тоа во парк што сме се виделе.

На Anyshka, Freckles., MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Не зборуваме за бебе од месец и пол. Кај моите доаѓаа кога беа веќе неколку месеци, оние од поширокото семејство. И да чудно е на кумата да ѝ речам да не доаѓа на повојница. Или да се гледаме по паркови ако веќе сака да го виде бебето што го крстила:^)

Патем не ми е јасно зошто дома не примате гости

На Осе, januari19, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Sosema se soglasuvam so tebe, isto se osekam. Prvo so bebe doma nemozes da se sozemes i da fatis red a kamoli da se spremas za cekanje gosti koi ke ti doagaat na sekoe. Drugo, mestoto moe doma e toa dnevna so kujna i trpezarija + spalna. Tolku e.. I jas treba da se stegam i stiskam na sekoe, baska mestenje i raskrevanje. Ne fala. Gledam deka site luge otvoreno si kazuvaat sto im odgovara, zosto da ne i jas.

На katce patce, Anyshka, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Таман работа да не си кажувате што мислите, само дискутираме.
    Мене ми е непочит да им кажам на кумовите да не доаѓаат на повојница. А и многу ми е безобразно да вратам некој што сакал да не испочитува и дојде да го виде бебето. И не зборам за бебе од месец и пол, туку поголемко

На Осе, januari19, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Јас ко што знам на повојница се оди после 40 дена, можда не дента нели, ама дур е уште мало. Кума немам, ама имам еднакво блиски луѓе кои не би се дрзнале да се навредат.
    Во главном од исти причини ко погоре што пиша @Lavica2602 логистички за мене е невозможно да чекам гости :).
    Парк и тој ми е невозможен во главном, ама па неопходно е да прошета бебе затоа е win win за сите. :)

На ALEXXX и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Не ти е криво да не ти доаѓаат блиски личности да го видат бебето ?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Да ми е криво што не ми доаѓаат гости? Во моментов ич! Да ми е криво што не го гледаат? Не, пошто го гледаат. Само не на начин кои мислите дека треба да е задолжителен.

На Anyshka, MeowMeow, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Никој не рече дека е задолжително,лол

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    A sto ako kako si kako mene cela familija ti e vo stranstvo osven majka da nemas nikoj tuka sto bi pravela za mekici kanevme samo prijateli I koleski od sto bliski rodnini vo mk nemam I niv li ke im reces koga si doagaat vo mk da ne doagaat na povojnica

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Измешавте брзини. Секој си прави како сака и како му чини. Не разбирам ако не сакаш да дојдат зошто да си мачиш душа. Ако сакаш да ти дојдат и доаѓаат тогаш не го сфаќам значението на постот.
    Ако ти е тешко што се далеку и посакуваш да се овде те разбирам и посакувам што е можно побрзо да се видите.
    Ама овде има жени под влијание дека тоа мора да се пројде и си прават тортура со чекање на гости и спремање, во услови кои тоа не го дозволуваат.

На Freckles., Yowannty, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    И кај нас не доаѓаа многу ,кумата ,золва ми и мама (мама донесе поклони од цел комшилук таму ) од кај на мм страната речиси никој а ќе го заборавев деверчето. Е сега откако некои од нив имаат деца очекуваат јас да одам...

13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Koj kako saka neka si prave ama za zal ne sekoj ima uslovi da go kaze I da go naprave toa da ne mu doagaat na povojnica kaj nas e taka sestra mi zamina za stranstvo sega I deverot se sprema mm mi kaza I jas gi nemam tie uslovi da kazam oti nesakam da mi doagaat goste za povojnica

14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Јас па одвај чекав да ми дојде некој на гости, да се поседиме, да го видат бебето, да си помуабетиме. Дури и сама ги канев блиските пред 40 дена затоа што им беше незгодно да дојдат.

На cresa-jagoda, LiquidLuna, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    И мене чест ми било за двете деца кога ќе поминеше некој на повојница... освен ептен најблиски, никој не иди дури е ептен мало бебето, а најблиски да. Другарка ми ми ги напрај првите 40 дена најубај секој ден идеше со кафенце, друштво ми праеше, оди истуширај се рает ќе ми речеше, јас ќе го гледам малиот... а и тие после леунство што иделе или кај што сум одела... сите сме луѓе со осет, ниту јас сум спремала нешто посебно, кафе, сокче, блакце ќе извадев, исто и обратно. Ќе поминат со боденце, чорапчиња, шпикозниче, скромно, секој да може да си дозволи, а и скромно мајката ќе ги почасти, едно кафенце, сокче исто скромно. Скромноста не прави луѓето поотворени кон дружба. Што побогу правите затворени дома да не ви цапне човек дури децата на училиште не ви тргнат... стварно мислите дека му правите услуга некому ако го заклучите бебето далеку од цивилизација?
    Ќе имате второ, па првото ке го шлака, ќе го бацува, и со нечисти раце, и од надвор ќе дојде директ кај бебето, и секако не ќе можете да контролирате цело време... и ќе сфатите дека џабе сте си ја црнеле душата за првото, сте ги гледале луѓето на криво оти сакале да ви поминат на гости, џабе сте го заклучиле во стаклено звоно... затоа што второто ќе израсне исто толку здраво, а дури и поздраво и поцврсто од првото.

На Slonce91, AngelOfArh, Freckles. и 10 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.328
    Колку е менито сега во Градина?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.308
    Некој да даде предлог за кафана со мени за мекици и цени?

И од каде нарачувате мекици за на работа или слично каде треба да се однесат поголем број по можност со достава.

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Со достава се тетка Биберче.

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.308
    А како се со цени? Колку што гледав нивните се поединечно пакувани, така? Имаат ли и опција за поголем број да не се поединечно пакувани?

20. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Имаше опција и сите на купче и поединечно. Ние летово земавме поединечно со сирење. Цената не знам колку беше, им пишува на фб ама не беше поскапо од другите.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.