Мекици (прослава и подароци)

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Nov 28, 2011.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Мене ми се случи да однесам бомбониера и да ми речат, мене машко дете ми се роди, ракија требало да ми донесеш. Близок другар тоа, нема врска. Ама јас мислев се зеза. Сега кога ве читам може и не се зезал :^) може стварно имаат некој таков адет.

2. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Нашите мекици беа заеднички и имаше многу гости. Бонбоњери на претек, едно 30 сигурно, вина, балони, торти, торти од работи за бебе, па и работи за бебе како алиштенца или козметика.
    Јас тазе мајка не ни ги видов, сестра ми извадила се, испрала алиштата, мечиња, кучиња,.. кога видов.....:drunk: Некои алиштенца ги облековме, некои :shake:.
    Дури еднаш кога имавме гости на повојница, се погоди да носи алиштенца што ги донеле тие на мекици, викаат "ееј овие ние и ги донесовме", а јас како изгубен германец, викам "стварно?!":o малку незгодно :) бонбоњери уште имаме, а алиштенцата се смалија веќе. :nod:

3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Добивме и ние многу подароци на мекици, колекции, плишени играчки, алиштенца, влажни марамчиња и павловличева, пари, нааајмногу бомбониери од кои нешто изедовме, нешто дадов на блиските.
    Имав и подароци облека за дадата со објаснување ,,беба има од дада, па ете пак за дада, ќе дојде ред и бебо да ги носи,,

Јас на мекици носам благо и детска козметика!

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Каква врска има пол па и тој да не претерува малце? И авионски билет да не сака ако е машко ?? Кај нас носеа благо цвеќе и чат пат некое мече.
    Носам благо мече и балон на мекици а на повојница најчесто пеленска торта. Ако ми е поблизок може оние што се во кутија кебенце шпикозни блуза капченица. .

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас скоро секогаш носам рамка со глина да си направат стапалче и раче :)

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Кај нас на мекици носеа бонбониери, имаше и две - три шишиња вино, неколку мечиња од поблиските и имаше и комплетчиња и навистина ми се најдоа, таман и беа летни (дека лето се роди), си ги изнаноси бебуш :)

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Stvarno e bezveza zamaranje koj sto vi donel t.e ne vi donel.
    Kaj mene za prvoto imaa noseno samo pijaloci i bombonjeri, a od kumot golemo mece.
    Za vtoroto dve torti od peleni, 2 para spihozni i ostatokot bombonjeri i vino.

duffi, joy1, emkaemka and 6 others like this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Бонбониера или вино е сосема доволно.

cresa-jagoda likes this.
  9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Зависи од град до град. Сите имаат различни обичаи. Во мојот роден град на мекции одат само жени и носат баш поклон за бебе. Ама мекиците се рачунаат како повојница за повеќето луѓе.

Last edited: Mar 19, 2018
    Lolipop23 and didisi like this.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во Скопје одат на повојница кога сакаат да го видат бебето. Така сум приметила. А за мекици носат бонбониера, колачи или вино.

emkaemka and wannaBeMomma like this.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Kaj nas vo Strumica nosat bombonjera ili vino.I samo zeni.Znam kaj rodninite vo Sk imase i mazi.Nie imavme eden kup bombonjeri(majki mi uste ima),nekoe vino,torti od peleni,nesto alista koi bea:whew: i poveketo imaa noseno pari.Kaj nas doagaat na povojnica,a na mekicite nosat poklon tie so se podalecni

emkaemka and duffi like this.
  12. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Каде се продава таква рамка?

13. didisi

didisi Популарен член

Bebe home

Mimmi39 likes this.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Има најефтини во Џамбо, а поскапи има во bebeconfort, Енци менци.

Mimmi39 likes this.
  15. didisi

didisi Популарен член

Sega od aspekt koga imam bebe znam sto bi odnela nekomu paket peleni ... obleka za bebe kozmetika ... nesto sto ke go iskoristat a im e potrebno od blago nema fajde hhhh

Mimmi39 and elcezelce like this.
  16. kukla21

Бебе хоум земам јас :)

Mimmi39 likes this.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Облека ок, ама пелени не, посебно не козметика. Освен ако знаеш кои ке ги користат. Кај мене за мекиците некој имаше донесено пелени ( торта од пелени |()а ние почнавме друга марка пелени во болница, па не ми се ризикуваше и ги фрлив. Исто некој имаше донесено бекутан и бубчин козметика, а јас користам логона ( исто како на првото дете) па јас ги користев.

joy1 and *Лорена* like this.
  18. kukla21

Ја би тетра пелени исто :) никад доста. Што глупости сум исподобила страшно.. место тоа една тетра од 80 ден повеќе работа би ми бркала :)

irena.1, didisi and duffi like this.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Јас правев торта од Памперс , Хип и тетра за едно блиско бебуле.
    Тоа е што се користи за почеток.
    Колекцијата бебе ако не ја користи може и за мама и тато. :D
    Подобро отколку тренерчиња фатирани 5 броја поголеми.

eli25, didisi and kukla21 like this.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Зависи кој како преферира.
    Јас цела гардероба што ја добив ја искористив. На сите работи им најдов намена. Тие што не ми се свиѓаа за надвор по дома му ги носев. Инаку детето наполни 2 години зимава и дури сега ми се потрошија работите што ги добив на мекици за носење. До сега за зима имав работи од мекици и мене супер ми се најдоа. Не сум некоја маанџика за алишта за бебе се прљаат и менуваат често, битно ми е само да се памучни (а такви беа претежно).
    Јас козметиката што ја добив за мекици уште ја моткам по дома (добив и бебешки пудри и креми што не знам како да ги искористам и за кого).
    На крајот од денот секој нека си носи што си мисли чисто за внимание никогаш на никого нема да му се погоди се што е добие.

Торта од пелени евентуално ако знам точно што ќе користат за бебето. На пример мојот од Памперс добиваше црвен газ па подарив скоро цел пакет памперс актив на други.

Јас за повпојница обично носам рамка со гипс за отпечатоци, радосница, нешто мало за бебето како крпчиња, лигавчиња и слично што секако треба.

kukla21, mal.ecka, irena.1 and 2 others like this.