Мекици

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Snow-Queen, 9 јануари 2013.

  1. Corika

    Corika Истакнат член

    Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Пол:
    Женски
    So ajvar,so malidzano,so seker :)
     
  2. riba79

    riba79 Популарен член

    Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    6.563
    Пол:
    Женски
    Dali moze od vecer da se zamesi i da stoi vo frizider, sabajle da se przat?
    Mesto svez kvasec moze i suv ili ne?
     
    На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

    Val-Dim Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.937
    Рибче извини што каснам со одговорот :)
    Тестото може да стои од вечер во фрижидер, ке потстаса за неколку часа и на ладно преку ноќ. Наутро пред пржење остави го околу 15 минути да се стопли и пржи.
    Јас во последниве години користам само сув квасец за се што месам... откако еднаш ме "зезна" една коцка свеж квасец се откажав од него :)
     
    На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss666

    Miss666 Популарен член

    Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    4.626
    Пол:
    Женски
    Девојки, жени, домаќинки.. како правите мекици? Гледав рецепти, неколку пати им се пробав, но не се тоа тоа.. Не ми се месести. Дали малку тесто одвојувам за една мекица, не знам. Има ли некоја мерено од прилика колку грама треба да ми е едно топче за да излезе убава мекица од средна големина? Користите јогурт, млеко или само вода за да не впиваат масло?
     
  5. Manako2

    Manako2 Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    9.187
    Пол:
    Женски
    Јас ги правам од лудо тесто,однадвор се крцкави а внатре полни.
     
    На the singer му/ѝ се допаѓа ова.