Dali moze od vecer da se zamesi i da stoi vo frizider, sabajle da se przat? Mesto svez kvasec moze i suv ili ne?
Рибче извини што каснам со одговорот Тестото може да стои од вечер во фрижидер, ке потстаса за неколку часа и на ладно преку ноќ. Наутро пред пржење остави го околу 15 минути да се стопли и пржи. Јас во последниве години користам само сув квасец за се што месам... откако еднаш ме "зезна" една коцка свеж квасец се откажав од него
Девојки, жени, домаќинки.. како правите мекици? Гледав рецепти, неколку пати им се пробав, но не се тоа тоа.. Не ми се месести. Дали малку тесто одвојувам за една мекица, не знам. Има ли некоја мерено од прилика колку грама треба да ми е едно топче за да излезе убава мекица од средна големина? Користите јогурт, млеко или само вода за да не впиваат масло?