Имам многу,многу меки нокти.Само малку да ми подраснат веднаш ми се кршат. Само еднаш во животот успеав да ги израснам долги,и тоа се чудам како успеав. Не го гледам тоа како некој голем проблем па затоа и не сум применувала некакви мерки.
Држење во лимон со раствор со паста за белење на заби. Или некој препарати за нокти,такви тракатанци. Јас си земав сега од Flormar-Calcium Gel.И добар е ептен Али треба повеќе користење од него,и нега.
Ме интересира како се користи гелов, сличен е на лак се суши или се вади одма по миење на рацете и дали може врз него да се лакираат ноктите? ( и кажете се да не прашувам многу ) и цената е???
Како лак се става И се суши одма за ..10секунди А,цената е 130 И иначе да,секако дека може одпосле да се лакираш
Денес зедов flormar nail therapy 4 in 1, се надевам дека ќе функционира... е сега гледам дека Calcium Gel го фалите многу.. ајде мислам дека не утнав п.с. Јас ноктите ги скратив многу, сега ми се многу мали бидејќи веќе почнаа да се лупат и пукаат. Сега сум пак на почеток од моето епик растење нокти. Важно, успеав да ги пораснам без никакви додатоци и надградби, па така ќе можам и сега!
Незадоволна. Не само од орифлејм, туку од било кој лак за зацврстување. Напротив па тогаш повеќе ми се кршеа. Е сега дали е само случајност не знам, ама забележав дека од павловичевата крема за бебиња ми се зацврстуваат ноктите и оној дел што е израснат има бела боја (исто ко француски маникир да сум правела). Пробајте не губете ништо.
незнам сега колку темава е наменета за кои препарати ги користите за меки нокти ама сепак јас ке се надоврзам.. значи се имам пожалено и во друга тема дека имам меки нокти и успеав некако летово да ги израснам и ги исеков на почеток на школска и сеа ми се кршат и разделуваат ама почнав да пијам рибино масло, како и (секоја зима ама ова ми е прва година да ги пуштам ноктите и забележав разлика), стварно ми се поцврсти и не ми се кршат, пијам секој ден а рибиното масло содржи витамини А и Д. трпеливо ги чекам да ми пораснат и многу си ги сакам
Некој искусен што ги користел лакчињата за зацврстување од Flormar? Кажете ми колку пати да ги лакирам? дури не се изгребаат или? Тенќу!
Исто Почнав да користам павловичева и ми се зацвстија. Сега ќе пробам маслиново масло, гледам го фалите. А тоа мора на чисти нокти без лак?
И јас си го имам истиот проблем.. користев на Aura за зацрвстување, ама почна уште повеќе да ми се лупи ноктот, слоеви ми се вадеа. Потоа си го купив на Flormar - No more breaks и сум многу задоволна, за прв пат ги пораснав ноктите... и нели морам јас да пробам нешто поинакво и си купив на Golden Rose - All in one ама катастрофа Јас ти препорачувам првиот пат да си ги скратиш ноктите ако ги имаш пораснато па потоа да почнеш да го користиш... ќе си се лакираш кога ќе ти се изгребе лакот, немаш потреба од повеќе, ама користи го секој пат кога ќе се лакираш, не пропуштај. Jас ставав два слоја на Flormar, па потоа лак во боја
Во Веро има Флормар и Рамстор , а имам видено и во Бисер Флормар ама не знам каде точно . Инаку околу 150 мислам дека се
Порано имав премногу меки нокти и нонстоп ми се кршеа, потоа ставав надградби и уште толку ми ослабнаја, не користев никакви лакови за зацврстување и такви ствари, единствено шо секогаш ми беа намачкани со лак и многи ми се зацврстеа.
Порано меки ми беа ноктите, но откако почнав да користам лак, многу ми се поцврсти, се имам изгребено неколку пати. Е добро, си имам оружје при рака. :up:
За меки нокти секогаш е решение лимонот. Мене навистина многу ми помогна. На памукче натопив од скокот од лимонот, ги поминав ноктите и ги оставив така, за да сокот се упие внатре. Веднаш се забележува цврстина на ноктот, а нега ли секојдневно да го практикувате тоа.
користам Аура третманот за нокти а сега сум и планирам да си го сменам како што стои таму значи со 2 слоја си со супер нокти !!! хихих
И јас вака правам, а понекогаш ставам и рицинусово масло. Можете и да си порачате од Авон има лакови за зацврстување и тие помагаат многу.
До пред некое време ноктите ми беа многу меки и цело време ми се кршеа неможев ни малку да си ги пораснам. Сега ми се поарни од порано и можам да си ги пораснам подолги. Ми помогна многу лакот за зацврстување на нокти од Seventeen, на секоја недела во млака вода и лимонов сок ги ставав прстите неколку минути и со паста за заби ги мачкав и со сода бикарбона. И сега цело време ми се со лак имам забележано така не ми се кршат. Инаку еве го лакот од Seventeen