1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Меки нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Kitty.Smiley, 17 септември 2011.

1. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Моите се ептен меки , користам Евелин ама не секој ден и затоа нема ефект.Сега си ги извадив гелните и се намачкав Евелин ме болат многу , не се трае ;( а многу се меки исто како лист !

2. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    ^ Уште три-четири пати стави гел. Па вештачките нокти ги оштетуваат ноктите. Пред се не ставај повеќе гел или акрил!

3. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Моите нокти се оштетија бидејќи ставав гелни ноктите,но и претходно ми беа меки,но после ноктите неможев да ги гледам. Многу ми се лупеа и кршеа.
    Па затоа си купив од Eveline SOS лак,го користам и многу ми помогна. Сега повторно ги исеков,и повторно ги мачкам бидејќи во план ми е да ги обновам цели па потоа да ми бидат цврти и да ми пораснат долги. :)

4. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Лана можи да ми ја кажиш цената на лакот?
    Ноктите сега лом ми се. :^)

Бидејќи не можам да ги најдам лаковите кои ги користев.Ми се потрошија.Таму каде што ги купив сега ги нема :(
    Што мислите дали е од времето или од лакирањето(еднаш неделно се лакирам).
    На лето не ми се вакви само од м. февруари до јуни :( (неколку год. со ред), и плус тоа на лето дневно по 2 пати се лакирам.

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Мислам дека сите се околу 130 денари. Јас го купувам тоа под број 5 и сум задоволна. :D

Прикачени фајлови:

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    ^ и јас го имам тој под број 5,и јас сум многу задоволна. 130 и јас мислам дека го земав. :)
    Купи го,нема да зажалиш верувај,ноктиве сеа ми се цврсти и многу брзо ми пораснаа. :)

7. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    И јас денес го земав тој под број 5 SOS :) Ме интересира дали можам да си ги налакирам ноктите одозгора со друг лак или не смеам? :/ Знам дека секој ден по еден слој треба да ставам па затоа малце слабо изгледа ова за со др лак.Колку време треба да помине додека да можам да си ги лакирам во боја? :( Ех нема и цврсти нокти и убавина :(( шмрк

8. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Не ми е јасно како очекувате ноктите да ви бидат во ред после откорнување на гелни нокти.
    Вклучете го мозокот малку: ги турпаат ноктите за да се „соедини“ гелот со ноктот.
    Ако не сте знаеле, се оди повторно таму кај што сте ги правеле и ги вадат. Ги турпаат и ги прават исто како да немате гел. Не се приметува, а ноктите се цврсти. И после ги лакирате како сакате, ги растете, се додека не падне ни најмалото делче од гелот.
    А после тоа, ноктот што расте е многу поцврст од што ви бил пред да ставите гел.
    Е така. :wasntme:

На tropix4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Почекај малку, зацврсти ги убаво и подоцна ќе можеш да ставаш 1 слој и одозгора лак. Јас така правам и по една недела не ми се бришат :*

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Јас денес го купив од Аура лакот за зацврстување,прво барав Евелин,но немаа и зедов Аура,130денари,па ќе ве известам за понатаму дали е добар,дали помага или не.

11. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    13.308
    Читав на некоја страна дека ноктите се зацврстувале и со сокот од лимон. На 2-3 дена да се премачкуваат со сокот и за недела дена резултати. Ќе пробам деновиве па ќе ве известам. :)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.978

Да мене многу ми помогна лимонот. :) Прво го користев лакот на Евелин ама одма го фрлив во канта, боли ненормално а и поради формалдехидот што е многу опасна супстанца :!: затоа девојки внимавајте читајте претходно пред да користите нешто...

13. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    Нешто што најмногу ми помогнало да израстам нокти е кремов...

Прикачени фајлови:

• 11288_2.png
      11288_2.png
      Големина на фајлот:
      45,4 KB
      Прегледи:
      318
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ќе се самоцитирам.Значи,дали е до мене проблемот,дали јас не знам да се лакирам или навистина лакот не чини.Како да не се засушува,бргу се лупи и одоздола каде што се излупил ноктот не е мазен,како рапав е и мириса на свеж лак.За тие пари подобро ќе беше да си почекам додека да најдам Евелин и таков да си купам.

15. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Крем за раце и има еден лак од Avon јас го порачав, и ми пораснаа ноктите и се одвикнав од грицкање право :angel: :D

16. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас користев од Eveline тој што пишува sos и стварно ми се зацврситија ноктите и убаво ми пораснаа. Инаку болка осетив само еднаш и тоа на еден нокт онака ептен ме болеше многу, ама тоа беше еднаш и толку ( инаку да напоменам пред тоа имав надградба ставено). После тоа долго време не користев си ги лакирав супер ми беа.. Е сега дојде колоквиумска, почнав да ги грицкам, да ги кршам и лом ми станаа и сега си го купив тој што е 8 во 1, втор ден како ставам ама сега не осеќам ништо болка.. Незнам, мора да се осети болка или ако се пооштетени само боли. Ете првиот пат не ме болеше ( освен еднаш еден нокт) па ми зацврстија...

17. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Eпа денес од ДМ го зедов овај.135ден.
    Па ќе ви пишам по 10 дена :) .Неможев да најдам пвоеќе од лаковите кои предходно ги земав :^)

18. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Извинете за офтопик. Каде да ги најдам во Охрид производиве за нокти од Eveline?

19. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    29
    Јас имам долги природни нокти, многу ми се цврти и многу ретко ми се кршат. За цвврсти нокти би ви ги препорачала следниве работи:
    - Апчиња пивски квасец, кои претставуваат комплекс од Б витамини и други витамини, позитивно влијаат на косата, ноктите и кожата. Негативно е тоа што може да ви отворат апетит :/
    - Крем за нокти од Аура;
    - Евелин лак за нокти, се става пред лакот во боја, го има во ДМ и чини околу 130 денари.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    10.551
    Ноктите никогаш вакви не ми биле, ужас :worried: , ми се лупат многу и никако да ги пораснам. Пробав со крема Аура, со зацврстувач Аура со калциум , со лимон и ништо не помогна. Внесувам и витамини и џабе. Се мислам за Мерц таблетите, какви се, дали се на природна база ? И од пивски квасец немаше фајде :|