Моите се ептен меки , користам Евелин ама не секој ден и затоа нема ефект.Сега си ги извадив гелните и се намачкав Евелин ме болат многу , не се трае а многу се меки исто како лист !
^ Уште три-четири пати стави гел. Па вештачките нокти ги оштетуваат ноктите. Пред се не ставај повеќе гел или акрил!
Моите нокти се оштетија бидејќи ставав гелни ноктите,но и претходно ми беа меки,но после ноктите неможев да ги гледам. Многу ми се лупеа и кршеа. Па затоа си купив од Eveline SOS лак,го користам и многу ми помогна. Сега повторно ги исеков,и повторно ги мачкам бидејќи во план ми е да ги обновам цели па потоа да ми бидат цврти и да ми пораснат долги.
Лана можи да ми ја кажиш цената на лакот? Ноктите сега лом ми се. Спојлер Бидејќи не можам да ги најдам лаковите кои ги користев.Ми се потрошија.Таму каде што ги купив сега ги нема Што мислите дали е од времето или од лакирањето(еднаш неделно се лакирам). На лето не ми се вакви само од м. февруари до јуни (неколку год. со ред), и плус тоа на лето дневно по 2 пати се лакирам.
^ и јас го имам тој под број 5,и јас сум многу задоволна. 130 и јас мислам дека го земав. Купи го,нема да зажалиш верувај,ноктиве сеа ми се цврсти и многу брзо ми пораснаа.
И јас денес го земав тој под број 5 SOS Ме интересира дали можам да си ги налакирам ноктите одозгора со друг лак или не смеам? :/ Знам дека секој ден по еден слој треба да ставам па затоа малце слабо изгледа ова за со др лак.Колку време треба да помине додека да можам да си ги лакирам во боја? Ех нема и цврсти нокти и убавина ( шмрк
Не ми е јасно како очекувате ноктите да ви бидат во ред после откорнување на гелни нокти. Вклучете го мозокот малку: ги турпаат ноктите за да се „соедини“ гелот со ноктот. Ако не сте знаеле, се оди повторно таму кај што сте ги правеле и ги вадат. Ги турпаат и ги прават исто како да немате гел. Не се приметува, а ноктите се цврсти. И после ги лакирате како сакате, ги растете, се додека не падне ни најмалото делче од гелот. А после тоа, ноктот што расте е многу поцврст од што ви бил пред да ставите гел. Е така.
Почекај малку, зацврсти ги убаво и подоцна ќе можеш да ставаш 1 слој и одозгора лак. Јас така правам и по една недела не ми се бришат
Јас денес го купив од Аура лакот за зацврстување,прво барав Евелин,но немаа и зедов Аура,130денари,па ќе ве известам за понатаму дали е добар,дали помага или не.
Читав на некоја страна дека ноктите се зацврстувале и со сокот од лимон. На 2-3 дена да се премачкуваат со сокот и за недела дена резултати. Ќе пробам деновиве па ќе ве известам.
Да мене многу ми помогна лимонот. Прво го користев лакот на Евелин ама одма го фрлив во канта, боли ненормално а и поради формалдехидот што е многу опасна супстанца затоа девојки внимавајте читајте претходно пред да користите нешто...
Ќе се самоцитирам.Значи,дали е до мене проблемот,дали јас не знам да се лакирам или навистина лакот не чини.Како да не се засушува,бргу се лупи и одоздола каде што се излупил ноктот не е мазен,како рапав е и мириса на свеж лак.За тие пари подобро ќе беше да си почекам додека да најдам Евелин и таков да си купам.
Крем за раце и има еден лак од Avon јас го порачав, и ми пораснаа ноктите и се одвикнав од грицкање право
Јас користев од Eveline тој што пишува sos и стварно ми се зацврситија ноктите и убаво ми пораснаа. Инаку болка осетив само еднаш и тоа на еден нокт онака ептен ме болеше многу, ама тоа беше еднаш и толку ( инаку да напоменам пред тоа имав надградба ставено). После тоа долго време не користев си ги лакирав супер ми беа.. Е сега дојде колоквиумска, почнав да ги грицкам, да ги кршам и лом ми станаа и сега си го купив тој што е 8 во 1, втор ден како ставам ама сега не осеќам ништо болка.. Незнам, мора да се осети болка или ако се пооштетени само боли. Ете првиот пат не ме болеше ( освен еднаш еден нокт) па ми зацврстија...
Eпа денес од ДМ го зедов овај.135ден. Па ќе ви пишам по 10 дена .Неможев да најдам пвоеќе од лаковите кои предходно ги земав
Јас имам долги природни нокти, многу ми се цврти и многу ретко ми се кршат. За цвврсти нокти би ви ги препорачала следниве работи: - Апчиња пивски квасец, кои претставуваат комплекс од Б витамини и други витамини, позитивно влијаат на косата, ноктите и кожата. Негативно е тоа што може да ви отворат апетит :/ - Крем за нокти од Аура; - Евелин лак за нокти, се става пред лакот во боја, го има во ДМ и чини околу 130 денари.
Ноктите никогаш вакви не ми биле, ужас , ми се лупат многу и никако да ги пораснам. Пробав со крема Аура, со зацврстувач Аура со калциум , со лимон и ништо не помогна. Внесувам и витамини и џабе. Се мислам за Мерц таблетите, какви се, дали се на природна база ? И од пивски квасец немаше фајде