Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Меки нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Kitty.Smiley, 17 септември 2011.

1. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    За цврсти нокти вака ќе направите:
    1.Во безбоен лак ќе исечката едно чешне лук и секогаш после бањање ќе се лакирате со него!
    2.Во едно садче изсцедете лимон и ноктите од едната рака 2 минути и од другата,после ќе земете чешне лук и ќе ги триете со него!
    Моите нокти не се совршени :shake:
    Ама колку толку ова зацврстува! :D

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Внесувај повеќе јаткасти плодови - бадеми, ореви, лешници, ќе видиш како ќе има подобрување.
    Пробај да најдеш некој од зацврстувачите на Rimmel, мене ми се покажале како доста ефикасни. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Пред некое време имав пишано на темава дека го купив лакот SOS од евелин.Значи луѓе...од тогаш до денес ниту еднаш не ми се скрши нокт ...сеуште ми се меки ама ова е чудо за мене.Не ни го ставам секој ден.Ќе се намачкам на три четири дена еден слој и послем си ставам лакче какви бои си сакам и си терам.Значи ниту ми пукна нокт ниту се лупи...сеа ноктите долги конечно!

4. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Од каде го купи? :)
    И колку парички? :D

5. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Абе јас имам меки нокти но незнам од каде слушнав дека требало да пиеме млеко за да не имаме меки нокти па сега дали е така јас секогаш растам растам и ми се кршат :D

6. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Од ДМ за 130 денари ама си вреди :)

На WaffleGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    А пивскиот квасец,помага? :D

8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Во аптека побарај кремава, мислам дека би требало во сите аптеки да ги има, барем имаше.
    Кремава е незаменлива за јачање на ноктите. :clap:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    И моите нокти се лупат и се меки..Не можам никако да ги пораснам значи! :@ Знаете ли некој природен лек за да не се лупат барем?! Помош! :worried:

10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Ги внесувам првите витамини, за организмот се но исто помагаат за зајакнување на ноктите и го забрзуваат растот на косата.Јас сум задоволна, само ми пречи тоа што го зголемуваат апетитот :) Некаде околу 500 ден. мислам дека се

11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Сигурно имам пишано и на друга тема,ама ајде и овде.
    Лек за кршливи нокти е конзумирање на многу витамини и минерали и премачкување со лимон.Јас си наполнив во едно старо шишенце од лак,за една недела ми станаа чудо.
    Се разбира мачкајте почесто и крем на рацете,посебно пред да миете садови или контакт со вода.

На Cvetetto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Лаковите на Eveline, 8w1 и другиот беше некаков дијамантски зацврстувач, можете во ДМ да ги најдете јас од таму ги земав.
    Се имав пробано ништо не ми помогнало освен овие два, го користев едниот, по некое време го сменив со другиот. Им даваат многу цврстина на ноктите, се ставаат неколку дена по ред и после се брише па одново, не сум сигурна колку точно пишува на нив.
    Јас ги користев и како base coat и повеќе ми стоеше лакот со нив. Не се скапи околу 150ден. се мислам може и помалку не сум сигурна, ако имате меки нокти купете ги нема да зажалите. :)

Прикачени фајлови:

• DSC_0403.jpg
      DSC_0403.jpg
      Големина на фајлот:
      120,5 KB
      Прегледи:
      204
  13. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Koга сме кај овие 2 продукта,за првиот ќе кажам НЕ!За вториот така-така,
    Ја имам кремата,но ништо не помага!Џабе беа 89 ден,никаква корист од неа.И плус од неа на мајка ми и станаа покршливи ноктите.
    А за лакојте од Евелин за онај 8во1,не ми ги зацврсти.Ама,фала му на Бога,не се листаат сега за сега. :)

14. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Јас ќе го пофалам лакот на Евелин 8in1... Претходно имав пробано секакви лакови за зацврстување, од авон ги имам порачано сите, но ниту еден не ми помогна. Овој на евелин многу ми ги зацврсти ноктите, ретко да ми се скрши некој нокт и воопшто не се делат. Откако завршив со третманот од 10 дена го користам како подлога, така ноктите ми се поцврсти и лакот не ми се лупи брзо.

Според мене no. 1 лак!

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    леле злато душо убавино милино фалати ја открив америка
    ОДЛИЧНО :* :* :* :* :*

16. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    40
    Kupuvam od Golden Rose kalciumovo mleko za nokti. Ne e skapo - okolu 100 denari ei efektivno e. Go ima i vo aptekite ;)

17. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    за да ти се зацврстат ноктите 1во користи base coat пред да ставиш каков било лак за нокти .. 2ро користи обилен безбоен лак специално наменет за зацврстување на ноктите .. ( незнам да ти кажам сега фирма зошто не живеам во мк ама јас моментално овај го користам и е многу многу добар )
    кога ги турпираш ноктите важно е да ги турпираш во еден правец
    и како прво јади овошје и здрава храна и пии многу вода зошто витамини и исхрана се многу важни за здрави нокти

18. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Вака заштедваш 85 денари,па ти како сакаш.Јас да кажам,па ти одлучи си! :^) :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    фала мила уште еднаш, него дај кажете каква турпија да си користам, дека со оваа од орифлејм некако после користењето ми се делат на два дела

20. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Толку ми се меки што си ги виткам ја како сакам... и никогаш не сум ги израснала повеќе од 2-3 мм .. -.- :)