Мексиканската кујна е една од најпознатите во светот. Корените на мексиканска кујна потекнуваат од времето на древните Маји и Астеки, а со доаѓањето на Шпанците во тие предели, дошло до нејзино збогатување. Мексиканската храна е препознатлива по лутиот вкус на чили пиперчињата и е совршена за љубителите на лутите јадења. А вие? Дали сте љубител на лутото? Сте пробале некогаш мексиканска храна? Сакате да пробате? Што ви се допаѓа а што не?
Еве јас ќе го кажам своето, зошто баш пред еден месец бев во Мексиканскиот ресторан на улица Македонија. Во принцип не сум љубител на лута храна, ама зачинета и пикантна сакам. Прообав бурито. Пилешко месо, кашкавал, ориз, пченка замотани во тортиља. Беше гооолемо и доста најадува. Типична мескиканска храна, што свтарно вреди да се проба. Пробав и мексички ќофтиња од пилешко и ориз, со пекарски компир и многу зеленчук. Ми се допаѓаше тоа што порцијата сама по себе беше многу колоритна, со многу зеленчук и различни бои. Нормално, секоја порција, ни донесоа и лути сосови. прво се мислев дали да провам, ама после си реков кога веќе сум тука, зошто да не. Ставив малку, букавлно мала капка...и кога каснав мислам дека почнав оган да испуштам од уста, како змеј Се на се, значи ми се допаѓа кујната. Има некои работи кои не би ги пробала, ама гоелм дел се интересни и звучни, и содржат месо и ориз, и доста зеленчук. Дефинитивно пак ќе одам таму.
Ми се допаѓа, затоа што многу сакам луто, а и богата е со бои. После нашата, дефинитивно е мој избор за кујна.
Многу ја сакам. Експлозија на бои и вкусови. Сакам разновидност и сакам малку луто јадење. Начос (или Доритос) обожавам само така да ги грицкам или пак со сос од сирење и со jalapenos пиперчиња. Исто го сакам буритото, енчиладас (не знам точно дали вака се чита), chili con carne....лиги ми потекоа. Доста е затоа што ќе се префрлам уште малку во темата со диетите
хмм да ја сакам мексиканската кујна и стално знам по дома да си зготвам нешто..Чили кон карне многу сакам,ама после тоа имам мака во желудникот...Мешавина која не сум навикната вообичаено да ја јадам Такоси,па оние нивни сосови,ммм...Прекрасно.
Како што ме боли грлото сега и страшно ме пече, само за во мексиканска кујна сум, и од тоа лутите сосови да макнам и да се издувам убаво Ептен сакам да пробам, никогаш не сум пробала, ама ете од немукаетност не сум отишла во мексикански ресторан. Ама во најблиска иднина морам да отидам и да ја вкусам таа храна , макар што не сум по лутото јадење
Па немора луто да ставаш... И пази со сосовите кога ке одиш, една капка е „отров“ лута, ќе блуеш оган Спојлер
Ја обожавам значи мексиканскава кујна...Не дека нешто луто многу сакам ама затоа зачинето... И им ја препорачувам на сите што љубат многу зачинета храна
Јас се спремам да одам во мексиканскиот ресторан уште одамна, изгледа до крајот на неделава ќе ми се оствари желбата Би сакала да пробам Бурито или Фахитас, па ќе видиме. За лутите сосови секако ќе ги одбегнам, луто не јадам воопшто. Ама нема да ги заобиколам маргаритите, 5+1 гратис За нив сум веќе информирана. Па ќе пишам подетални впечатоци, иако знам дека ќе ми се допаѓа.
Не сум пробала, по лутото секако не сум, па би барала нешто по не лутко а незнам можеби ќе посетам некогаш, па ќе ви кажам како сум минала и каков впечаток ми оставила оваа кујна
Немам пробано мексиканска храна зошто ми асоцира дека е лута и пикантна, а јас луто не можам ни да лизнам. Нема шанса. Но сепак би сакала да пробам од нивните зачинети јадења, зошто сакам зачини. Се надевам ќе имам прилика наскоро
Штотуку за прв пат пробав мексиканска храна. Јадев taquitos со пилешко, начо сирење, чипс и еден црвен салса сос и можам да кажам дека секако ќе ги пробам и останатите јадења од оваа кујна. Прекрасно јадење, умерено луто, затоа што многу луто и јас не можам да јадам. Мора да се проба и нешто што е со многу зачини, и секако она по кое е препознатлива оваа кујна - бурито.
Сеуште ништо не сум пробала од мексиканската кујна ама затоа сакам да идам деновиве и конечно да вкусам некој специјалитет
Немам пробано некој мексикански специјалитет/ јадење од мексиканска кујна, ама се надевам кога ќе ми се укаже прилика ќе пробам.
Jас одам доста често. Mенувам тука мексиканска, арапска, индиска. Сега се спремам на кинеска да одам, па на јапонска. Досадно ми се тие класични излегувања кафе, диско. -.- Не знам што ќе правам понатака кога и ова ќе ми здосади. А срцка јас, старолика сум си, плус кој на мои години би идел навечер во ресторан си нарачувам вино, ни лична карта ни ништо. Пст! Не се пијанчам хаха, само така повеќе уживам во храната.
Девојки па ако знаете пишете некој рецепт од мексиканската кујна.Во моето мало гратче нема добар ресторан што прават македонска храна, камоли пак мексиканска,дали воопшто се слушнале за неа.Позз