Мемоарите на една гејша (Артур Голден)

Дискусија во 'Книги' започната од sweety-m, 25 септември 2011.

1. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Прекрасна книга која зборува за животот на гејшите, ме воодушеви нивнијот начин на живот и нивната култура кој се многу поразлични од тој ние што го знаеме. И се восхитував на убавината и шармот на Саури, и на тоа што никогаш не се откажа од Претседателот. Ви ја препорачувам,нема да зажалите.

2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Книга која ќе ве натера да ја мислите цело време кога правите пауза меѓу читањето.

Жестоката реалност со која се соочува хероината, разочарувањето, предавството и низа други впечатливи моменти кои се проследени со надеж и искреност. Навистина интересна приказна, длабока, потресна.
    За сите кои што сакаат да читаат дела со убава содржина, а воедно да спознаат дел од културата и начинот на живот на еден народ прикажан преку Саури.

Дело кое што вреди да се прочита.

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.486
    Има ли некој што ја прочитал пред брзо време книгава?
    Стигната сум до глава 16 и ме интересира дали Чијо ќе се сретне некогаш со сестра и, т.е дали е прикажано тоа во книгата..

4. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.847
    Јас од поодамна ја имам читано и колку што се сеќавам ,последната средба е додека се сеуште мали ,брзо откако ќе ги однесат во куќата а понатака не се спомнува.
    Инаку супер книга ,а и филмот е преубав, скоро исто интерпретирано како во книгата со исклучок на неколку работи.