Еве јас сега идам од гинеколог,откако се породив со крварењево бела виделина немам видено се нешто ми течи.Добив на 8-ми а денес сме 22 јас уште имам.Еден ден само кафено,другиот ден обило крварење свежа крв,папак 1-2 дена кафено па пак крварење.Ме гледа на ехо и ми вика тебе маткава ти изгледа дека ќе добиваш,5фолекули и незз колку ми бил ендометрумот.И ми најде циста на десниот јајник не голема така ме утеши. Прво ми рече да ми препише Примулт Нор,па после вика ај да не те трујам со хормони,едни др ми даде незз како се викаа рецептата ми е во ташна не можам да барам ќе го разбудам малиов.И на нареден циклус пак да појдам да види до каде е,дали прснала или не,дали расте или не.Па другиот месец терапија ако треба.Аман веќе....
jas skoro 8 meseci po poragaj i uste nemam dobieno,krvarev do 40 dena i posle nisto,na dva tri pati imav kafeav iscedok po nekolku kapki i tolku a odvreme navreme imam mestrualni bolki,a stomakov ne da mi e poduen uff . naredna nedela planiram na pregled da idam da vidam sto i kako.
Mamicki,moze nee najsoodvetna temata ama barav i ne vidov nekoja koja ke odgovara,se nekako se za vo bremenosta a malku za periodot potoa,da ne dolzam ,da ve prasam,koga me pustija od bolnica neli,koga se porodiv,mi rekoa kontrola posle 40,60 dena,e arno ama mene mi zakazaa pregled duri krajot na septemvri,a jas se porodiv krajot na maj,znaci daleku mi e ama moram da cekam,pa me interesira sto pregled e toa,eho,vaginalen,sto proveruvaat,sto sovetuvaat,na sto da pripazuvam dur cekam za pregled?
bella.s прегледот е обичен како и на секоја контрола вагинално ехо и земање на брис за пап мислам дека тоа е се барем кај мене беше така. поздрав
Одам до веце денеска, а викам што вака немам апетит по сабајлечки и гледам крв, така да овој пат изгледа ке е менструација ова... Значи по скоро 3 месеци од породувањето и јас си добив, не ме поштеди барем летово менструацијата
Мене на 4 месеци само пап ми направија. Пред тоа додуше ехото ми беше на 6 недели, ради царскиот рез, кај тебе може и тоа да видат.
Откако се породив со помалиот син, добив после 8 месеци, односно во мај. Во јуни не ми дојде, па овој месец добив пак. Сега ми трае 7 дена, а ми траеше 6 дена.
Јас првпат добив после 5 месеци од породување.Потоа немав скоро 2 месеца,па дојде пак 2 месеца по ред.Е сеа немам 3 месеца и се чудам зашто немам,а ги имам сите симптоми за добивање...
Mamicki jas dva meseci veke kako sum porodena i denovive oselav nekoi slabi menstrualni bolki a i zgolemena zelba za blago,i vcera na toaletot gledam krv si mislev deka mi doslo ama eve denes nema nisto,mozno li e da e menstruacia ili od dr e krvarenheto,vo septemvri imam pregled toj sto e posle 40,do togas neznam sto da mislam,zarem uste e od krvarenjeto..?
Bella moze ti se maci da ti probie menstruacijata... Jas ne kako bolki, tuku povekje kako grcevi osekjav, duri nemozev da se ispravam i dobiv tek posle edna nedela od tie bolki. Vidi kako kje se bolkite, pa ako gi ima a ne dobies odi na gin
Mene denes me bolese stomak (inaku mi zavrsi pred 3 dena) i zemav da go masiram i primetiv nesto mnogu cudno... Cel stomak vnatresno mi e rapav :/ neznam kako da objasnam, koga stiskam do papokot i odam nagore nadole vertikalno kako rapava povrsina da pipkam, normalno e toa?
zdravo majki, sin mi ima 13 meseci seuste go dojam, koga imase 6 meseci za prvpat dobiv menstruacija posle poroduvanje. sega ponekogas kasnese 2-3 dana ama ne povekje. ovoj mesec kasni 10 dena, pocnav da se plasam da ne sum bremena ne sakam sega uste edno dete uste rano mi e se plasam i test da zemam. pred dve nedeli pocnav da pijam ednas dnevno apcinja za alergija daselta sea se somnevam da ne kasni slucajno od toa ? dali imavte vakov slucaj?sekoj sovet i iskustvo e dobrodojden. pozdrav
Zenska, a da kupis test najdobro... Za sekoj slucaj, da si bides na cisto. Jas sum porodena skoro 3meseci i uste nemam menstruacija dobieno. Ginekologot napregkedot posle poroduvanjeto koga bev mi kaza deka nema da dobivam dodeka go doam bebeno, no deka mozam bremena da ostanam . Vo toj period sansite za novo bebe bile mnogu golemi i mnogu da vnimavam dokolku ne sakam drugo bebe.
Не мила, не е тоа точно, ете со првото јас доев па добив додека доев, а мислам баш и тука на форумот имам читано нови мамички кои дојат и имаат добиено.
Да си ја врати дипломата од таму кај што му ја дале зошто врска нема твојот доктор. Јас уште ја дојам малата (скоро 13 месеци), а прв пат менстуација после породување добив на 6 месеци и од тогаш наваму секој месец редовно си добивам.