И мене не ме поштеди менструацијата,ми дојде после два месеца од породувањето.е сега овај месец уште немам добиено,сакав да прашам дали на почетокот додека се нормализира може да биде нередовна?
Доењето е познато дека може (но и не мора) да ги пролонгира овулациите. Затоа некои од нас си добиле веднаш, а некои подолго време немаат добиено. Сѐ е индивидуално. И сѐ е во ред. На преглед може да се претпостави дали има активност на јајниците, филикули и слично, но никој со сигурност не може да потврди дека тогаш и тогаш ќе добие жената. Освен ако на самиот преглед не се погоди да има созреани фоликули за прскање и за овулација. Затоа и не е никогаш сигурно за бременост. Не се знае кога ќе настапи овулација, па затоа треба претпазливост доколку поентата е да се избегне бременост. Јас немам добиено веќе 6,5 месеци, си чекам. Не дека ми фали да бидам искрена...
@Kaetana јас 11.5 месеци уживам. Но,веќе почна да ми смета,подуена сум,се надевам κога ќе добијам ќе ми олесни.
Мене многу ми смета од тој аспект, и јас се осеќам подуена и потешко ми е да симнам кг, ама некако си викам, уживај додека трае... Оти кога ќе дојде после, тука е...
И јас 8 месеци како сум породена и уште немам добиено и мајка ми ми ја поду главата дека пак сум бремена, до сега требало да добијам.
Jas pak dobiv tocno dva meseci otkako se porodiv, vtoriot pat dobiv mesec ipol posle toa o odtogas mi e redovno, sekoj mesec mi doaga na 28 do 30 dena. Jas ne odmoriv nitu malku
Kjuti se porodiv i citam niz temava deka i do 1 god ne dobivale i vikam aj moze kje me postedi i op si dobiv odma... Pa barem letovo da me postedese 2,3 meseci
Мајки, јас добив точно после 1 година од пораѓајот. Претходно бев на гинеколог на 3 месеци и ми кажа дека нема за брзо да добијам и вистина се изначекав, добро до некаде и ми годеше Докторот ми рече да одам следно откако ќе ја добијам првата менструација и така направив. Мислам дека сепак матичниот гинеколог, кој ја водел цела бременост, најдобро те познава и треба да си го слушаме. А и уште дојам, малата има 16 месеци.
Не ми е за овде прашањево ама не знаев во која друга тема да прашам. Утре ќе ја носам малата да и правам крвна слика и сакав и за мене да си проверам како ми е крвта. Денес добов (не за прв пат откако сум породена) и мајка ми ми рече дека немало да бидат точни резултатите за мене бидејќи имам добиено. Матичната не ми крева на телефон за да ја прашам.Точно е ова?
мајки ве молам да ме просветлете и за совет, се породив на 29 мај, крварев некаде околу 3, 4 недели не се секавам, на 30 јули добив, и ми траеше неколку дена, нешто како кафеаво, не е ептен црвена крв, ама сепак го имав околу5, 6 дена, мислам дека е циклус, и сега од тогаш сеуште ми го нема, во паника сум да не сум пак бремена, вчера направив тест бечше н егативен, ама го направив во текот на денот, не чекав утринска мочка, денес пак ке купам и утре сабајле ке го повторам, психа ме мава да не сум пак бремена, да немав односи со мм ке мислев дека ми прескокнува, не е урамнотежено, и башка со кондом имавме, ама од каде да знам, и така со првото синче со кондом, па јас останав бремена,,,ептен баксуз,, дали има некој искуство со прескокнување на циклус, во понеделник закажав на гинеколог,, а до тогашш уф,,,
jas se porodiv 12 noemvri,imav krvarenje do 40 dena i tolku i od togas navaka samo ednas ko na tebe mi dojde demek 4-5 dena i prestana i eve do den denes nisto,i nie sekogas koristime zastita ama bas me zamisli ti sega ahahah.. jas pak si imam druga maka,eve veke cela nedela eden den ke imam dve ti kapki eden den nisto i se taka i neznam na sto sum . mozi ne ti bilo ciklus tuku ti prodolzilo krvarenjeto a ciklusot se uste ne si go dobila
искрено 3 дена навечер не можам да спијам од мислење, имам 2 сина, еден 7 другиот 3 месеца, искрено не сакам уште едно дете, незнам и јас дали ми беше циклус, ама крварење, после еден месец пауза, незнам, имам милион прашања, вчера тестот беше негативен, утре пак правам тест, и во иднина сериозно размислувам да си ставам како се викаше тоа да не го утнам, (спинала) мислам така беше да не забременуваш, се извинувам ако го згрешив зборот, може и тебе ти е циклус да ти дојде, само на доктор, тоа е најсигурно, тој ке каже што се случува
jas ne ni pomisliv na bremenost oti sekogas imame zastiten odnos a i nie momentalno sega ne mi mislime voopsto za vtoro,nema sansi. inaku i jas narednata nedela na pregled ke odam da vidam sto se slucuva. nemoj ne se nerviraj moze i od stres taka ti se slucuva, dobra opcija ti e spiralata za da nemas non stop stresovi
мајки само да ве известам дека добив, вчера бев на гинеколог на преглед, не сум ишла од порагај, и ми рече се е во ред ке добиеш за неколку дена или недели, а тоа не денови, туку ден, добив, и тоа на 30 јули било циклус, само сега нешто покасно, докторот рече дека може пак да немам еден месец, оти дојам и се си е можно, ке се стабилизира кога ке престанам да дпојам,,поздрав