Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не е така. Не се потпирај на тоа дека немаш добиено, многу лесно можеш да забремениш сепак, да си знаеш. :)

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    4.5 месеци после породување немам добиено а мониторот за овулација ми ја детектира истата.
    Така да може.

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    So ogled na toa sto prvo ke bide ovulacijata pa posle dobivanjeto, ne znaes koj mesec ke te pogodi ;)
    Jas dobiv ednas na 6 meseci (sred odmor, normalno) I ednas na 7 I pol... eve sega sme 9 I uste ja nema.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Си ја предизвикав судбината очигледно. Вечерва дојде |(.

Кога видов се скаменив.
    Уште ми е оној страв во коски од бременоста да не видам нешто на вешот за да не му се случи нешто на бебуш.
    Првата реакција додека се освестив беше баш шок и страв.(facepalm)

На *цветче*, Miss.Sweet и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Hahaha so lesno :D Mene ic ne me postedi, odma dobiv...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    139
    Kako pozna deka ti e menzis? Posle krvarenjeto od poragjajot imase nekolku dena pauza li?

7. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Јас циклус добив по 40 дена од породување. Со ПМС и сите салтанати, се чудеа дома зошто сум ѕвер и јас се чудев, ни на крај памет дека е ПМС ама за 2 дена работите се разјаснија.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Па крварев месец дена и после една недела немав и пак прокрварев ама една мамичка ми кажа дека нема шанси толку брзо да е мензис да одам на гинеколог и јас викам да ми заврши и ке одам ама ми траеше веќе 10 дена крварењето и беше како чиста крв и бев на гинеколог и не било тоа добиено ми дадоа капки за прекинување на крварењето. После ми престана и по 28 дена си добив и ми траеше 6 дена и сега си добивам регуларно на 28-35 дена :)

На lina-kalina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas krvarev nekolku dena posle poroduvanjeto, ajde neka bidat 7 znaci 1 nedela, pa nekolku dena nemav krvarenje samo nekoi iscedoci zolto svetlo-kafeavi i od vcera pak pocnav da krvaram, ne obilno ama ima krv....a vekje 16 dena pominaa od poroduvanjeto.....se cisti uste matkata ili?? Ne znam zosto taka ima pa nema krvarenje....

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Jas cel mesec krvarev pa ti se cudis za 16 dena :D Si se cistis uste...

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Нека не те плаши. Јас после породувањето крварев многу обилно цела недела, дури и се успаничив и се јавив кај матичната, таа ми рече одма да одам да ме види на ехо. Отидов ме виде, вика матката е полна коагулуми мора да се исчисти. Ми даде и едни капки за контрахирање на матката и таму ме боцна една инекција иста како капките. Покрварев уште некој ден и се смири и јас жива среќна, нешто ептен малку. Кога по некој ден кога почна пак да тече, ехеее па месец и нешто траеше де има де нема. прво светла крв, па потемна, па кафена, па на жолто и на крај престана.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Се туширам јас денес и го тргам тушот да видам да не ми тече плодовата вода. :D Во психа влегува стравот.

Инаку јас после царскиот првите дена крварев, денес многу слабо скоро ич, ама ми ставаа во инфузиите нешто за собирање на матката. Баш ме интересира дали циклусот ќе ми се среди или ќе си е хаос пак. Има некој искуство со нередовен циклус да се средил после породување?

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I kaj mene prvite denovi dodeka bev vo bolnica mi davaa tableti na 8 h za sobiranje na matkata, auuu kolku bolese samo sto kje se napiev, ufff bolki kako kontrakcii, secenje silno dolu i toa samo od desnata strana, na vizita koga me prasuvaa doktorite kako sum dali me boli im vikam bolii matkata ama samo od desnara strana i dr.sto me poragjase mi vika oti tamu bilo bebeto namesteno zatoa od tamu me boli samo. Mi davaa plus zelezo, kalcium i antibiotik. Posle samo zelezoto i antibiotikot mi prepisaa da prodolzam edna doza da pijam doma, onie za matkata ne, samo vo bolnica so mi gi davaa i od niv samo sto kje se napiev me bolese povekje.. ama jas samo zelezoto so folna gi pijam uste, antibiotikot ne gi piev oti vo upatstvoto pisuva za vreme na doenje da ne se pijat i se isplasiv i ne gi ni pocnav....
    Za sreduvanje na ciklusot i mene so prvoto dete posle poragjaj ne mi se regulura, isto si ostana da dobivam na trieset i nekolku denovi, pa na ista data, pa da mi kasni nekolku denovi do 10, 15 denovi pa i porano da mi doagja...haos :( posle godina i nesto malku se stabilizira ama pak ne mi doagjase na datumot so 3,4 dena kasnenje, isto kako i pred bremenosta..

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Prvite pati dobiv na 28 dena, a predposledniot pat 10 dena mi zadocni, znaci na 40 dena dobiv, posledniot pat na 35 dena dobiv i sega za 5 dena treba da dobijam pa kje vidime dali kje bide na vreme. Inaku pred da ostanam bremena i po 15 dena mi docnelo, haos... I pak mi trae 6,7 dena :)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    И јас пред бременост бев со нередовни циклуси, околу 30-36 дена, па некогаш 40, а еднаш или два пати годишно знаело и да ми скокне цел месец...

После породување крварев месец и пол (по малце, последните 20 дена само сабајле крв, а после ништо).

Прв пат добив сега после 9,5 месеци од породување. Не ме болеше стомак скоро ич. Обилноста како претходно. А и траењето.

Сега чекам да видам следниот циклус како ќе биде, па ќе пишам.

Имам и јас слушнато дека после породување знаел да се "среди" циклусот, ама некако не ми се верува со моиве полицистични јајници дека ќе се деси тоа.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И моиве се полицистични, плус пролактинот ми беше висок ама си се надевам. Кај мене ептен беше хаос по неколку месеци не добивав, па после обилно крварење продолжено. Само тоа да не се врати ко што беше.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    и јас да си пишам.пред пораѓај имав редовен циклус.сега со овој втор пораѓај се ми се помеша.ми дојде 2месеца по пораѓај,на 30јули.па го немаше еден месец.дојде на 8септември.во октомври редовно на 2октомври.и еве сега сме веќе 10ноември и пак го нема.стомакот ко балон ми станува тешко ми е..ко подуена сум.а гледам дека имам овулација..мислам тоа е зголемен секрет и кај и да е за недела две.ке добијам.не сум бремена.не се плашам оти и не сме имале овој месец до мм.си знам...:(:$(facepalm)

18. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zeni jas eve cela godina po poragaj nemam dobieno ciklus ama od vreme na vreme imam krvarenja koi traa po nekolku dena ama ic ne se obilni i neznam dali da go smetam za ciklus ili ne

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добив 4 месеци по породување.
    Наредниот пат веќе ми дојде редовно, како и порано.

Исто беше и со првото, веднаш редовен циклус само што добив порано, месец и пол/ два по породување.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tanjusce

Tanjusce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    126
    Нормално е, и кај мене беше така, таман ќе помислам дека завршило, пак се појавува некој исцедок. Јас крварев докај 35-6тиот ден од породувањето, прекина некој ден, а потоа пак по малку исцедок ми се појави.

Син ми е 7 и пол месеци и сеуште немам добиено циклус.