Isto, eve vekje tret den mi tece normalno kako menstruacija da imam, sveza crvena krv pa i bordo znae da bide.....bas mi bese cudno oti so prvoto dete krvarev od sam pocetok od poragjaj edno 2,3 nedeli i tolku bese. A sega ima pa nema
Да ве прашам мамички, не ми беше вака матката, сега после пораѓајот ми се превртела. Гинекологот ми кажа матката ми е завртена накај кичма, не накај бешика, може убаво да ми објасни некој што е тоа? edit: Си најдов на интернет
Jas 30 krvarev... Posle nekoj den nemav pa pak cista krv obilno krvarev 10 dena i bev na ginekolog i mi prepisaa kapki za prekin za krvarenjeto... :/
Ne mi se sredi menstruacijava!! Se izraduvav prvite meseci na 28 dena, a eve 38 den i uste nema aber od dobivanje... Pocna nekoja panika neubava da me fakja... a se pazime so mm
Ima nekoja mamicka so iskustvo da si dobiva na vreme prvite 3,4 meseci i posle da se poremeti menstruacijata? Deneska mi e 41vi den i nikako da mi probie, a poduena sum i me boli stomakot :/ Zar e mozno vednas da imam nekoe hormonsko poremetuvanje? A inaku mlekovo mi e namaleno mnogu, bebe cica se nervira i trga vekje nekoj den, vristi pisti, a na grada mi sedi po cel saat so tegnenje trganje se trga od mene i place, probav sega 120ml ad mu napraiv i gi ispi :/ Vcera i mi stana dva pati nokjeska, a od sam pocetok od 10 do 7 sabajle spie :/ neznam sto e rabotava.. mnogu sum napnata, nervozna, umorna, mi se spie celo vreme...
Aleeeeluja, na 43ti den od ciklus konecno dobiv! Haos, kje vidime nareden mesec kako kje dobijam, se nadevam deka kje se sredi kolku tolku...
i jas sum haos so ciklusot,pred 2 nedeli imav mali krvarenja pa snema nisto i taman rekov ke idam na pregled eve zavcera obilno bas kako ciklus.. ke vidime do koga i kako ama epten sum zagrizena,ednas ima ednas ne,se izmesano
Ете го хаосот и кај мене. Не можам да дефинирам што се случува. Добив прв пат по 14 месеци,овој месец абер нема да ми дојде,но еве два три дена, после секое одење во вц на хартијата има траги од крв. Не знам што се случува,зарем секој месец треба да одам на гинеколог
И мене циклусот ми е пореметен откако се породив крварев 2-3 недели после месец-месец и половина ми дојде,па после на секои две недели ми идеше,па месец и половина немав па ми дојде и не прекинуваше не количински многу туку колку влошка да извалкам,и тоа ден розево,па кафеаво па малку како крв чиста.Бев на гинеколог бидејќи не сопираше ми дадоа пиев примулт нор,ми се сопре и откако ги допив си добив нормално после пак исто,на месецот добив 6-7 дена како розево,па кафеаво,после 2 недели пак ама 2-3 дена.Е сега добив од 23 ноември и не завршуваше бев на гинеколог завчера вика се е во ред зошто крвариш незз.Ми даде пак примулт нор ке видиме кога ќе ги допијам ако се стабилизира ок ако не ке правиме испитувања.
Да знаете дека може и од стрес и нервози да се крвари повеќе отколку што треба, јас после пораѓај имав доста стресен период и многу нервозии и мислам дека од тоа ми се пореметија многу работи во организмот и еве сега пак крварам или менструација добив кој знае, месец ипол како помина од породувањето и ќе видиме како ќе биде, на 1 месец бев на гинеколог и се беше во ред па затоа не се стресувам да брзам пак да ме видат.....
Ne e menstruacija 100%, mislam nemoze da krvaris pa posle tolku brzo da dobies, ne e mozno da se sozdade na zidot na matkata menstruacijata za tolku kratko vreme neli nie dobivame za da se cistime, a mu treba na organizmot povekje vreme, najubavo ne cekaj na lekar da odis..
Се консултирав со гинеколог и бев повторно на преглед, се е во ред, матка, јајници си се во нормала, ми кажа дека се чисти матката и дека е нормално да крварам уште се чисти матката
И да додадам уште нешто, кога прашав дали може толку бргу да ми е ова менструација, докторката ми рече, нормално дека може.
Мене ми беше скоро завршено крварењето некој исцедок до вчера имав и денес крварам како да имам добиено. Што може да е? Вторник правам шест недели од пораѓај, ќе одам на преглед само ме исплаши ова денес. @kallias и мене докторката што ме пораѓаше ми рече можам веднаш циклус да добијам од ко ќе се исчисти матката. Ама не верувам моево да е тоа.
Истото и кај мене е, има па нема, таман ми се исчисти со тој жолтеникавиот секрет и ми престанс скроз, еве сега пак имам, денес ми е 6 ден и немам ништо сабајле само кога се избришав имав на хартијата една капка и толку, ќе видиме во наредните денови дали е менструација, ма да јас бев и на гинеколог вчера и се е во ред и ми кажаа дека сеуште се чисти матката и му треба на организмот повеќе време додека се среди.