Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас веќе 35 дена како сум породена и на почетокот краверев по малку дури и помалку откако што имав менструација, псоле следуваа едно 2 недели слаб кафеав исцедок и тоа само при бришење на тоалетната само и сега веќе 1 недела не крварам воопшто, смао на тоалетната хартија при бришење забележувам некој жолт исцедок и тоа е. Менструација сеуште не сум добила па ќе видиме кога ќе ме посети пријателката :D

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас откако се породив, првата недела обилно крварев, наредната малку и тоа беше се. после тоа усте некое време поминував само со секојдневни влошки , имав по некоја капка кафеаво, како кога е при крај менструацијата. а ете уште немам добиено, ама осекам мн ме боли стомак како за добивање што ме болеше пред да останам бремена :(
    ех како си се навикнав без болки и влошки, еххехех

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Мене ми дојде одма после 40 дена,бидејќи бев царски не крварев многу тие 40 дена,и затоа приметив дека ми е циклусот одма после тие денови(добив некаде 43-44 ден од пораѓајот),пред да останам бремена имав многу обилни и многу болни менструации,не се издржуваше,а сега ми се безболни и не толку обилни.
    Ете кај некои додека дојат не им доаѓа,јас ја доев малата 13 месеци и цело време имав.....блазеси им на тие што намаат менструација додека дојат.

На SexyGirl2 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    за пвото дете ми дојде тоцно на месец циклус инаку не го доев а за второво ја доев 4 месеци и немав циклус а ми дојде само што ја одбив одма утредента значи денес не цицна ич и утре добив

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Лелеее блазеси ти....замисли јас да немав додека ја доев 13 месеци и пред тоа 9 месеци вкупно 22 месеци,скоро 2 години ке си бев раат :lol: ама тоа е,ај може за второто ке имам повеќе среќа ;)

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.772
    Допаѓања:
    38.620
    Јас добив 3 месеци по породувањето.

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас сеуште немам добиено, а сакам да прашам друго нешто, не знаев каде да го поставам прашањето :?:
    Јас пред некој ден забележав еден бел исцедок исто онаков каков што имаме кога имаме овулација, како белка од јајце и сега не знам дали е овулација или не? Ако некоја знае нека ме просветли чисто онака да си знам де ;)

8. RENAK

RENAK Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    menstruacija posle poroduvanje so carski rez

pozdrav

jas imam dete 3 meseci ,porodiv so carski rez a ushte ne sum dobil menstruacija bi ve zamolil nekoj da mi kazhe dali e normalno i posle kolku vreme dobivash menstruacija?

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.907
    menstruacija posle poroduvanje so carski rez

Kaj sekogo e razlicno, nema pravilo.
    Jas imam dve deca, so prvoto dobiv ciklus posle 6 meseci, a so vtoroto odma naredniot mesec.

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас добив после 2.5 месеци по породувањето, го доев малиот 2 месеци и само што престанав после недела дена добив , па може има врска доењето и мензис, којзнае :!:

11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Секоја жена со различно искуство.
    Јас се породив царски, не доев. Крварев околу 3 недели, имав пауза една недела па добив циклус.
    Дури не сум сигурна ама мислам дека и датата ми беше иста ко и за последниот циклус пред да останам бремена.
    Разликата од пред и по породувањето во смисол на циклусот е во тоа што порано градите ми набрекнуваа, си ги чуствував подуени, осетливи, натежнати ( а пошто и сум градлеста....тоа воопшто не беше фино чуство), а сега тоа не ми се случува. Порано исто така 1-2 годишно можев да имам и болки во стомакот, сега може и да не се осетам кога ќе ми дојде, освен повремените главоболки и матност во главата во ПМС периодот.

12. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Две недели како сум породена,крварењето во болница ми беше обилно,дома кога дојдов ми се намали. Три дена немав па пак прокрварев,но сега е пак обилно и бојата му е доста потемна од нормалното кафено црванкаста,ме загрижува да не нешто не е во ред зошто сум доста активна преку ден. Раната е во ред освен што ме приболува на моменти. Ако има некоја со стручен би сакала да ми напише два-три реда,Фала

13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Јас пак за разлика од првиот пат сега за три дена ми заздраве раната мислам откако дојдов дома ,и мн малку крварам ,онака кафеаво сега ми тече , а со првото кога се породив две недели ме болеше раната а крварев цели 40 дена

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Женски абе да ве прашам нешто, јас после породувањето добив после 2,5 месеци и сега овој месец требасе на 6 да добијам,а јас абер немам за добивање, ми касни 2 недели... :worried: дали е нормално тоа или? На гинеколог бев кога ми престана крварењето и се беше супер, ама ова со доцнењето ....? Мене до душа ми аксни секогаш ама највеќе до 5,6 дена, 2 недели никогаш ми нема доцнено?

15. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Oд една страна, после породувањето треба време за да се средат хормоните и за да се стабилизира циклусот. Посебно ако доиш. Од друга страна, сестра ми така остана бремена кога бебенцето и беше 5-6 месеци мало. И тоа без воопшто да и започне циклусот, без воопшто да добие значи после породувањето. Ако си правела белја ;) не е лошо и тоа да си провериш.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    108.671

точно е дека по бременоста се уште не се регулирани хормоните и поради тоа е нормално да касни. еве мене вториот и третиот пат по породувањето исто така ми каснеше мензис , можеби 1 недела и се чудев зашто (бидејки ние користиме заштита) и потоа ми дојде... А ако ти е нешто др. сумљиво ;) направи си еден тест :)

17. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас после породувањето крварев 40 дена. Месец ипол после тоа добив менструација,ама не беше обична, многу обилна некако, ми траеше 6 дена и си заврши.Сега ќе видам како ќе биде следниот месец.

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    A jas neznam sto da kazam,nezam dali imam dobieno ili ne
    Mene I onaka mi traese 4-5 dena
    Pred 4 dena onaka prlljavo mi bese vo mala kolicina,pa dva dena crveno ne vo golema kolicina,denes pak prljavo,a samo kicmata me priboluva jajnicite ne
    Zakazav za na ginekolog denes nemozam da docekam 13:30 da odam da vidam sto e

19. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    и јас откако се породив крварев некаде 3 недели, па потоа уште некој ден го поминував со секојдневна влошка имав само по некоја капка. во април на 13 ми дојде менструација ми беше се исто како пред да останам бремена, исто болки, времетраење, боја , обилност...
    е сега во мај пак ми дојде на 10 и тоа неколку дена имав само по една капка, па еден ден ништо и еве пак веке 5-6 дена имам повеке , напочеток беше посветла крф, а сега веке е потемна :?: а гинекологот матичен не мие тука, се надевам дека ова е нормално после породување :^)
    симонатино ај прашај го ти твојот гинеколог и така ке одиш денес и за мојава мака ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Абе за трудна да сум пак не верувам, како прво многу ретко имаме односи сега со мм и како второ пазиме :!: