Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.085
    Ako trae povekje od normalna tvoja menstruacija i ako pocne da tece kako cista krv ne e menstruacija, vidi bas kolku vreme kje tece, bas pisuvavme za toa, jas taka prokrvarev no ne bese menstruacija i so kapki mi go prekinaa krvarenjeto..

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Dobiv posle 7 meseci,e sea ke vidime dali ke e redovna,cel zivot imam neredovna mensttuacija,sekogas mi kasnese..

3. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Јас 30 дена се чистев после пораѓајот и потоа веднаш добив.Не доев никако можеби затоа толку брзо и од тогаш си имам редовно секои 28 дена.Не се спасив од тетката ама ич

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    7 м после порагај немам добиено, може зошто дојам

5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Vilsebna i jas dojam uste a eve dobiv pisle 7,se si e do organizamot.

6. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Јас добив веднаш после крварењето на 40тиот ден. И јас мислев дека уште крварам од породувањето, ама гинекологот ми рече дека може веднаш да добијам и менструација. И така и беше. Почнав да добивам редовно неколку месеци, ама после почна да ми се пореметува. Еден месец добивам нормално како и пред пораѓајот, а следниот месец само кафеав исцедок и малку розова крв. Уште не сум била да видам што е работата, дали е од пораѓајот, хормони или нешто трето.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.793
    Јас сеуште дојам(16 месеци веќе) а добив кога малата имаше ококу 9 месеци.Редовно од тогаш добивам секој месец.

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас се чистев, крварев 35 дена од пораѓајот и после 10 дена добив менструација, прво мислев дека сеуште не сум дочистена и ми се чисти матката па затоа крварам пак толку бргу, па бев на контрола и се беше во ред, матка и јајници си беа дојдени во нормала и гинекологот што ме пораѓаше ми рече дека апсолутно е можно да сум добила менструација и да не се секирам и така и беше, ми траеше точно 5 дена исто како и пред да се пораѓам по толку ми траеше мензисот и ми престана и еве веќе 3 недели немам ништо, па да видеме дали ќе добијам наредниот месец на ист датум :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.354
    Јас по 14месеци добив,ноρмална менстρуација со пообилно κρваρење,сега минатиот месец не добив само ρозева κρв и паρталчиња,чеκам овој месец да видам,матичната виκа хоρмоните лудуваат,но тешκо ми е,самиот оρганизам κаκо да баρа да се пеочисти а не може.

10. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Јас крварев до 6 недели после порагајот. Вчера бев на контрола (11 недела одкако сум породена), на ехо ме снимаше ми рече матката ми во ред, но кога ме прегледа вагинално ми рече дека имам хематом на раната на самиот влез накај вагината. Највероватно ми паднал конецот тука прерано и зараснало така.

Но ме изненади кога ми рече дека кога ќе добијам меструација ќе сме виделе како ќе биде, дали ќе пушта од таму... ич не ми е јасно што збореше жената , зарем лошо сум зашиена.... и до кога ќе си го носам хематомот.. дали некој имал таков проблем ??? се гледав на огледало и видов црвена грутка во вагината

11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    @Manuela. @volsebna
    Доењето нема врска со добивањето. Јас доев цели 17 месеци, а дибив 40 дена по пораѓај, само што прекина крварењето. Исто доев и 4 месеци во бременост.

На Kaetana, Manuela. и pilenka им се допаѓа ова.
  12. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    После 6 и пол месеци од пораѓај, денес дојде стринка предновогодишно :D
    Да ве прашам дали пред да добиете прв пат по пораѓај имавте неколку дена малку жолт исцедок? Пап направив по пораѓај, негативен е ама брисеви не направив па си мислам да не е некоја бактерија или е нормален жолт исцедок 3-4 дена пред прв циклус?

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Вчера бев на преглед после породувањето, се во ред ко што треба а крварењето после шестата недела ми било менструација. И ми рече да очекувам и наредниот месец. :@ Не можеше да почека неколку месеци барем. А многу се израдував немам ни една циста на јајниците повеќе, ми биле од високиот пролактин претходно. И понатаму треба да го контролирам само после доењето.
    А за односи зелено светло 8) само со пазење поради царскиот.

На Kaetana и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.085
    eeeeh aj ne te postedi vo zima, a mene vo najzeskoto ne me postedi :D barem uste letoto da me ostavese hahahah
    inace pak mi docni 2 dena, kuznae koga kje mi bide redoven ciklusov :/

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @mariz тој што имал мака пак да има, не е фер :D и јас не очекувам хаос циклус ко што имав да се среди ама ќе видиме.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мене после 23 дена откако имав М денес при бришење имав некој исцедок црвен ни светол ни кафеав и ми е чудно, наредната среда треба да очекувам М ако ми доаѓа на ист датум.....на дневна улошка немам ништо само при бришење еднаш и сега што? Порано ми дошла баба вештерка? :(

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.085
    Eve me pak so 37mi den od ciklus i nema znaci, kje si puknam znaci... Barem ic ds ne dobivav dodeka dojam, vaka na psiha me mava od mislenje ne dobivam... Ako e vakja zasekogas kje se naviknam valjda, pa koga kje ostanam trudna so vtoro kje cekam povrakjanje, losenje i mn mocanje samo hahah

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.793
    Абе мариз извини ама заштита нели си користите?Прашувам индискретно нешто знам,но зошто би се тревожела вака секој месец кога ти доцни ако се штитите ?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.085
    Pa cat pat sega, toa na pocetokot poradi sto bev sklona na bakterii koristevme nonstop. Iako 2godini si imavme odnosi pred da se resime za bebe bez kondomi pak nekako me maci, ne e malku tolku docnenje, a kako sto zapnal mm za vtoro pobrzo sto go znam :D Sekako ne probuvame, jas sakam barem 1god da mi napuni bebus, pa vo akcija za vtoro :D Ne sum nervozna, samo do koga vaka neznam... Stvarno ako ostanam bremena nema da znam :/

20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.354
    @mariz мајκа аκо си κаκо мене,ќе си почеκаш. :)
    Јас мислам деκа понеρедовна и измешана менстρуација од мојава,нема ниедна мајκа. Од 28оκтомвρи,пρва менстуација по поρаѓај,денес втоρа :)(по сκоρо 2ипол месеци). И сето тоа вρеме со подуени стомаци,неρвози,плачκи,пρомени во ρасположение,згρутчување во гρадите...
    А сите доκтоρи ме убедуваа деκа после поρаѓај ќе ми се сρеди.
    Ај може отκаκо ќе пρестанамда дојам ќе се сρеди.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.