Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Eве сеуште немам, 41ви ден од циклус... мислам дека ќе утепам некој :D нервозна сум, се ми смета, косава на глава што ми е ми смета, кичма ме боли денеска, се надевам дека конечно ќе пробие, а не се плашам ако сум бремена здравје, муж ми ќе биде најрадосен на цел свет хахаха :D само лошо е за мојот организам, мислам рано е сепак... барем после 1год сакам јас :)

2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas neznam dali e soodvetna temava ama sakam da prasam..uste nemam dobieno (4ipol mes.kako sum porodena) ali pri sekoj odnos imam uzasna bolka kakva sto ne sum imala predhodno neznam dali e mozno da e normalno ili...Na vaginalno eho se bese ok ali brisevi nemam ispitano, a vo bremenost i pred toa sekad se mi bilo cisto i negativno.mm vika deka epten suvo bilo :lol:

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Јас имам нонстоп некоја таква болка како сечење во долниот дел од стомакот, неможам да се исправам тогаш дури и си мислам да не сум тогаш во овулација, па затоа да ме боли така... :/

На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И јас имав болκи пρи однос после поρаѓај. Не многу но.... забележав и поголема сувост на интимата. После 7 и пол месеци добив менс. И забележав пρомена. Неκаκо се си се вρаќа во ноρмала. Не гρижи се! ;)

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    До хормоните е, и јас бев сува а и имав болки во каналот некаде до шестиот месец (добив после 5), ич не сакав секс. Навистина треба време за се да си се врати во нормала, како што кажа СпанџБоб :)

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ајдее и јас се омрсив вчера прв пат после пораѓај :$ На почеток малку се стегав и ме болеше повеќе кај шиеното отколку самиот однос ама послеее (fingers) супер беше :D

На danichap, Kaetana и irenna им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И ние долго време немавме односи, цела бременост и после до 40 дена, очекував болка на првиот ама немав многу голема.:D Е сега после односот и од ко бев на преглед повторно два дена имав крварење и си запре наеднаш денес. Не знам што е ова, не можам пап да направам од што не ми има салам престанато. Инаку на прегледот се беше во ред. А и односот беше со заштита, брисевите во бременоста чисти ми беа.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Ima nekoja majka iskustvo so neredovna menstruacija posle poragjaj, porano mi docnelo sekogas no ne do volku, do kaj 35-40dena kje mi dojdese, momentalno mi e 45ti den od menstruacija, vekje ni neznam kolku mi docni. Poduena sum vo stomakot i nekogas so nekoi jaki bolki i grcevi, na 6m od poragjaj pravev pap se po red sto treba i se bese super togas. No posle toa pocna da mi docni volku mnogu, minatiot pat dobiv na 42 dena :/ Test napraviv, no ne se obiduvame za bebe taka da znam deka ne e toa, se plasam da ne e nesto poopasno ili da ne e ova hormonsko poremetuvanje? :/

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.776
    На гинеколог зошто не одиш?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Cekav da dobijam, a na praznicive ne raboti nikoj, utre kje odam :) Sepak sakam iskustvo od majka nekoja... Cekav da dobijam bidejki minatiot pat na 42ri den si dobiv, ama eve niso ne dobiv i sega taka... Baska malku e komplicirano so mojata maticna, epten e vo guzvi i kje moram da odam na privatno i da opnam 1000den, namesto 300den...

11. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Јас добив минатиот месец, после точно десет месеци од пораѓај. Ќе видиме како ќе стоиме со редовност. Со поголемата ќерка ми дојде после еден месец и ми беше како швајцарски саат.

12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.346
    Јас водам бе мила,оκолу неρедовноста со мензис. :) Пρвиот пат по поρаѓај на 28оκтомвρи,сега втоρ пат на 4 јануаρи :). И се јавувам на матичната,се смее ми виκа не можеш сеκој месец да идеш овде,имаш хоρмонсκо потеметување и ќе си тρпиш додеκа доиш. Јас и пρед да забρеменам бев κатастρофа со мензисот,сега полошо :). Тоа е,жени сме,се нешто моρа да ни фали.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Bev denes na ginekolog bidejki ne dobiv a imam bolki i jajnicite svajcarsko sirenje, preki 30 cisti moze, mi vika golem stres da ne si imala :/ vika ne sum videla kaj volku mlado devojce osobeno pa i bebe imas rodeno volku mnogu... Abe golemi mali eden kup, do pon ako ne dobijam apcinja nekoi kje mi prepise, a posle toa ispituvanje na hormoni, katastrofa :(

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас сеуште ништо, минатиот месец на 6 декември добив или јас мислев дека добив :wasntme: а сега ништо уште. И јас дојам инаку, па ќе видиме дали и мене ќе ми се поремети се живо и диво :^)

П.С. @mariz не те разбрав,, те видоа на ехо имаш преку 30 цисти на јајници?? :o

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    да на едниот преку 10,15 исто и на другиот... цели гроздови, незнам што се случува стварно и јас сум запрепастена, прееска гледам на мониторот и не ми се верува, големи, мали еден куп... ке мора да правам хормонско испитување, а во пон да пијам апчиња за да добијам...

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Лелеее шо збориш :( А болки имаш ли некои?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Многу... затоа и отидов на лекар, некое време се жалам тука на фемина, досадна станав. Еднаш навечер од што имав мислев да ме носат на дежурен некаде... ме боде како со нож доле неможам да се исправам некогаш, подуена сум ептен, лицето ми е ептен нафрлано, а во живот не сум имала бубулица... јас незнам како е можно, на 6 месеци контрола се беше супер...

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mariz sto kazuvaas :(
    Jas dobiv po 8ipol meseci od poragaj, ali bolki horor, ne mozev da se ispravam. Mi traese 7 dena, me iznemosti i eve dve nedeli posle dobivanjeto, jas pak bolki imam. A bev na ginekolog dva dena pred da dobijam, se bese super

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.063
    Da be.. :( mene prvite meseci na 28 dena mi doagjase, posle pocna po malku da docni, minatata menstruacija pak docnese mi dojde na 42/43den od ciklus, a eve ovaa vekje 47den od ciklus i nemam dobieno, pa resiv na ginekolog da odam i sto da vidam, nikogas do sega ne sum imala vakov problem, cista edna ne sum imala, ne pa volku mnogu...

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas sum nemala dosega problem so men..ni pred ni posle porajgaj redovno dobivam na 28 dena..bas ce vidime sega posle ovaj porajgaj kako ce bidi ..se nadevam deka nema da imam problem ..
    A od sto mozi tolku dolgo da kasni?? Sto vi kazale vas??